Cum poţi trata astenia cu produse naturiste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tratamentele fitoterapeutice pentru astenie propun ca soluţie o gamă de plante medicinale cu acţiuni sedative, antidepresive şi tonifiante, bogate în vitamine şi în săruri minerale.

Astenia se manifestă prin insomnie sau somn agitat, oboseală accentuată, stare de slăbiciune, moleşeală, reducerea capacităţii de concentrare, irascibilitate şi nervozitate, tulburări psihice, nelinişte. Afecţiunea se accentuează în rândul persoanelor care au trecut prin evenimente negative sau la cele cu o viaţă dezordonată, care locuiesc sau lucrează într-o atmosferă încordată. 

Tratamentele fitoterapeutice propun ca soluţie o gamă de plante medicinale cu acţiuni sedative, antidepresive şi tonifiante, bogate în vitamine şi în săruri minerale. Cel mai simplu tratament ar fi consumul zilnic a 8-12 tije crude de la florile de păpădie, acestea asigurând o bună protecţie împotriva dezechilibrelor psihice şi glandulare.

Efecte benefice are şi amestecul din flori de tei, herba de sunătoare, cimbrior, măghiran, salvie şi talpa gâştei din care se prepară o infuzie.  

‘’Cu efecte foarte bune este indicat un amestec din flori de tei, herba de sunătoare, cimbrişor, măghiran, salvie şi talpa gâştei din care se prepară o infuzie, consumând zilnic câte două ceaiuri calde între mese şi unul la culcare, timp de trei săptămâni. Acţiuni recunoscute au şi infuziile din frunze de anghinare, mentă, roiniţă, busuioc, soc, mur, zmeur, coacăz negru şi decocturi din fructe de anason, fenicul, măceşe, păducel, coji uscate de mere, rădăcini de valeriană şi conuri de hamei’’, scrie prof. univ. dr. Constantin Milică, specialist în fitoterapie, pe site-ul Farmacia Verde. 

Seara sunt recomandate infuziile sau uleiurile eterice din flori de lavandă, iasomie, trandafir. Efecte bune au la ieşirea din baie masajele cu uleiuri esenţiale din plante aromatice, mai ales la nivelul tâmplelor şi pe coloana vertebrală. 

Un rol important îl are şi regimul alimentar, indicate fiind salatele de crudităţi, acestea având rol vitaminizant şi mineralizant. O atenţie deosebită trebuie acordată şi regimului de viaţă, fiind indicat un program ordonat de odihnă şi mese regulate, plimbări în aer liber. 

Vă mai recomandăm:

Remedii naturiste pentru a renunţa la fumat - sfaturile specialiştilor

Plantele-minune care te ajută să ai o inimă sănătoasă. Remedii practicate în medicina naturistă

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite