Cum „pescuia“ un escroc sentimental femei naive pe internet pentru a le fura banii. Victimele îi mărturiseau în timp record PIN-ul cardului bancar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit procurorilor ieşeni, escrocul Claudiu Mihai Stan obişnuia să abordeze persoane de sex feminin pe site-ul badoo.com, pe care le convingea ulterior să-l primească în casă, de unde le sustrăgea cardurile bancare.

Un escroc sentimental a intrat în vizorul procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi după ce a păcălit o femeie şi a furat de la aceasta aproximativ 4.000 de lei. Claudiu Mihai Stan este cercetat pentru infracţiuni informatice şi furt el ajungând la victimă prin intermediul unui site de socializare.

Potrivit procurorilor ieşeni, Claudiu Mihai Stan obişnuia să abordeze persoane de sex feminin pe site-ul badoo.com, pe care le convingea să îl cheme la domiciliul lor şi le sustrăgea bunuri. „În alte rânduri, prezentându-se ca fiind un bărbat cu o situaţie financiară bună aflat, din cauza unui eveniment neprevăzut fără bani asupra sa, cere diferite sume de bani persoanelor de sex feminin menţionate mai sus, sume de bani pe care nu le înapoiază”, au precizat procurorii ieşeni.

Aceştia au exemplificat cazul unei femei de vârsta a doua din Iaşi, care a fost abordată de Stan în data de 31 decembrie 2015. Cei doi au discutat online mai multe zile, după aproximativ o săptămâna partea vătămată chemându-l la ea pe Mihai Stan. Pe 5 ianuarie, spun anchetatorii, după ce a rămas singur în camera în care locuia victima, escrocul i-a sustras acesteia cardul bancar, pe care l-a folosit, ulterior, pentru a extrage suma de 4.000.

„Este de precizat faptul că, pe parcursul discuţiilor purtate de inculpat cu persoana vătămată M. I., atât în mediul online cât şi prin telefon acesta s-a recomandat ca fiind un lucrător al Băncii ING, motiv pentru care a şi dus discuţiile în această direcţie în data de 05.01.2016 când a mers  în vizită la aceasta. Inculpatul a condus discuţiile în direcţia unor proceduri bancare,în special legate de securitatea bancară şi modul de alegere a codurilor PIN aferente cardurilor bancare atribuite conturilor, reuşind astfel  să o convingă pe persoana vătămată să  îi spună codul PIN de la card”, explică anchetatorii ieşeni.

Aceştia au mai arătat că victima a sesizat că îi lipseşte cardul imediat după ce escrocul sentimental a plecat de la domiciliul ei. A sunat la bancă şi a cerut blocarea contului, astfel încât atunci când Stan a încercat să facă şi alte extrageri cardul a fost blocat de bancomat. În paralel, au fost sesizate şi autorităţile. Claudiu Mihai Stan a fost recunoscut în timpul cercetărilor de către victima sa. De asemenea, anchetatorii au primit date utile de de la firma care administrează badoo.com. Procurorii DIICOT continuă cercetările pentru a afla câte victime a făcut bărbatul. Claudiu Stan a negat acuzaţiile atunci când a fost audiat spunând că, de fapt, victima sa i-ar fi dat cardul de bună voie şi i-ar fi spus să scoată câţi bani doreşte.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite