Cum se mută din pix un hectar de pământ. Afacerişti din Iaşi şi o notăriţă, condamnaţi pentru o afacere bănoasă

Cum se mută din pix un hectar de pământ.
Afacerişti din Iaşi şi o notăriţă, condamnaţi pentru o afacere bănoasă

Lucian Ailenei a fost condamnat cu executare, însă sentinţa nu este definitivă FOTO Facebook/Lucian Ailenei

Notarul public Doina Maximovici şi afaceriştii Mihai Petrişor şi Lucian Ailenei au fost condamnaţi, joi, 5 aprilie, de Curtea de Apel Iaşi, într-un dosar cu fapte ce ar fi fost comise acum un deceniu. Decizia nu este definitivă iar apărătorii celor acuzaţi urmează a formula apel.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe lângă cei trei, în acelaşi dosar, au mai fost judecate şi alte persoane, unele dintre ele angajate ale Oficiului de Cadastru sau ale Primăriei comunei Dumeşti. Acestea au fost fie achitate pentru infracţiunile de abuz în serviciu, urmare a unor decizii ale Curţii Constituţionale, fie împotriva lor a încetat procesul penal, urmare a prescripţiei faptelor.

Notăriţa Doina Maximovici a fost găsită vinovată de abuz în serviciu şi fals, ea primind o condamnare de 2 ani de închisoare cu suspendare. Avocata sa, Maria Aldea, a refuzat să comenteze sentinţa. Pedepse mai dure au primit afa­ceriştii Lucian Ailenei şi Petrişor Mihai, care au primit 2 ani, 3 luni şi 10 zile, respectiv un an, 7 luni şi 10 zile de închisoare cu executare. Apărătorii celor doi nu au putut fi contactaţi în cursul serii de ieri pentru a comenta decizia.

Dosarul a vizat o serie de ilegalităţi ce ar fi fost comise, potrivit procurorilor, cu privire la vânzarea unei suprafeţe de teren. Ailenei şi Petrişor ar fi obţinut un hectar în comuna Dumeşti, după care ar fi reuşit să schimbe amplasamentul într-o zonă mai bună. Cei doi afacerişti au vândut terenul omului de afaceri Mircea Rotariu, cu 125.000 de euro, anchetatorii considerând că, astfel, l-au înşelat pe acesta, mai ales că, ulterior tranzacţiei, a apărut şi un moştenitor al terenului.

Tunul s-ar fi dat şi cu sprijinul notăriţei Maximovici, au considerat pro­curorii Direcţiei Naţionale Anti­corupţie, care au instrumentat acest caz. Judecătorii au mai păstrat şi sechestrul pus pe bunurile celor doi afacerişti, precum şi pe cele ale notăriţei.

Citeşte şi: 

Milionar în euro din garda nouă, cu năravuri penale din anii '90. Afaceristul Bogdan Cihodaru, trei ani de închisoare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: