Cum îşi minţea Nichita amanta. Femeia i s-a confesat speriată într-o seară: „Mă urmăreşte un Seat negru“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adina Samson, denunţătoarea în dosarul DNA, şi Gheorghe Nichita, primarul de Iaşi FOTO Adevărul
Adina Samson, denunţătoarea în dosarul DNA, şi Gheorghe Nichita, primarul de Iaşi FOTO Adevărul

Procurorii DNA au făcut publice noi amănunte din dosarul de abuz în serviciu instrumentat la Iaşi, pe numele primarului Gheorghe Nichita.

Referatul pentru propunerea de arestare a primarului de Iaşi, Gheorghe Nichita, conţine detalii noi despre sistemul de supraveghere pus la punct de edilul PSD împreună cu angajaţi ai Poliţiei Locale Iaşi.

Procurorii au surprins în interceptări un episod din care reiese că Nichita îşi minţea cu seninătate amanta atunci când femeia sugera că el ar fi implicat în urmărirea ei.

În seara zilei de 15 aprilie, Adina Samson, angajata Primăriei Iaşi aflată într-o relaţie cu primarul, i-a trimis, la ora 20.50, un SMS cu mesajul: "Mă urmăreşte un Seat negru". Un minut mai târziu, Nichita l-a sunat pe şeful Poliţiei Locale, Mihai Liviu Hliboceanu, pentru a-l informa despre mesajul amantei. Acesta a făcut mai departe demersuri pentru a afla dacă este cumva vorba despre o maşină a detectivilor particulari angajaţi, de asemenea, în acţiunile de supraveghere.

"La scurt timp, respectiv la ora 20:52, Avîrvarei Ştefan (n.r. - adjunctul Poliţiei Locale) l-a contactat pe unul dintre detectivii particulari care la acel moment supraveghea deplasarea prin Municipiul Iaşi a numitei (.....) pentru a verifica dacă autoturismul cu numărul anterior menţionat aparţine echipei de detectivi. În urma răspunsului pozitiv funcţionarul public îi transmite interlocutorului său folosind un limbaj codificat faptul că autoturismul a fost observat şi trebuie să înceteze supravegherea operativă «să plece…nu-i parcat bine, urmează s-o ridice»", se arată în referatul de arestare întocmit de către procurorii DNA.

Din acelaşi document, reiese că, ulterior, a avut loc o dispută prin SMS-uri: "După ce (.....) i-a transmis lui Nichita Gheorghe faptul că este urmărită de un autoturism, între cei doi a avut loc un schimb de mesaje în care edilul a încercat să o convingă pe interlocutoarea sa că el nu are nicio legătură cu persoanele despre care aceasta crede că o urmăresc".

image

Primarul Gheorghe Nichita, reţinut de DNA. FOTO: Eduard Enea

Tot un detectiv particular a fost folosit şi pentru deplasarea la Suceava, alături de poliţiştii locali pe data de 13 martie 2015, atunci când Adina Samson, aflată în concediu, a plecat în judeţul vecin. Înştiinţat despre iminenta părăsire a Iaşiului de către denunţătoare, primarul Nichita i-a transmis adjunctului Ştefan Avîrvarei: „nu contează cine mai merge, câţi merg… pleci şi tu dacă este nevoie”.

"În continuare, numita (.....) a fost urmărită pe timpul deplasării efectuate cu autoturismul marca (.....) , pe ruta Iaşi - Suceava de către (.....). Pentru a păstra o distanţa în trafic faţă de (.....), detectivul particular s-a folosit şi de datele furnizate de către dispozitivul de monitorizare tip GPS amplasat pe autoturismul celei în cauză.

(.....) Datele obţinute de către (.....) din această activitate de supraveghere au fost comunicate de către Avîrvarei Ştefan lui Nichita Gheorghe, edilul oferind şi indicaţii cu privire la modul în care trebuia să decurgă activitatea de supraveghere operativă ulterioară. Astfel, Nichita Gheorghe i-a solicitat (.....) lui Avîrvarei Ştefan ca persoana care efectuează supravegherea să efectueze fotografii cu (.....) şi persoana de sex masculin care se afla împreună cu aceasta, identitatea persoanei nefiind cunoscută edilului la acel moment", se mai arată în documentul menţionat.

Vă mai recomandăm:

Armata de slugi a baronului Nichita. Cazuri ratate de politiştii-spioni ai primarului: copilă ucisă în Copou, statui furate din parc

STENOGRAME Primarul Nichita a apelat la un interlop din clanul Corduneanu pentru a-şi identifica amanta

Traseul primarului Gheorghe Nichita: din elev mediocru în mahalaua Dorohoiului, colaborator al Securităţii direct în fruntea PSD şi a Primăriei Iaşi

Cine este blonda lui Gheorghe Nichita. Ascensiunea frumoasei Adina Samson, slăbiciunea baronului de la cârma Primăriei Iaşi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite