Cum sunt intimidaţi afaceriştii din Iaşi de clanul Corduneanu: „Să vezi ce răngi în cap îţi dau eu cât de curând”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Corduneanu şi fratele său, Costel FOTO Facebook
Bogdan Corduneanu şi fratele său, Costel FOTO Facebook

Unul dintre fraţii Corduneanu a fost trimis în judecată fiind acuzat de şantaj. Bogdan Corduneanu va fi judecat în stare de libertate, după ce a stat mai puţin de o lună în arst la domiciliu.

Bogdan Corduneanu a fost trimis în judecată alături de un amic de-al său, Ştefan Iacob. Cei doi sunt acuzaţi că ar fi şantajat un ieşean ce are afaceri în domeniul maşinilor second-hand. Povestea acestui dosar a început în iulie 2019, atunci când Liviu I. şi Bogdan Corduneanu, care sunt prieteni din copilărie, s-au întâlnit într-o benzinărie din Iaşi.

Corduneanu i-ar fi cerut la acea întâlnire un împrumut de 20.000 de lei, Liviu I. spunând că îi va da „când va dispune de o sumă atât de mare“. „După câteva zile de la momentul întâlnirii, persoana vătămată a început să fie contactată în mod repetat, de către numitul Corduneanu Bogdan, de pe diferite numere de telefon, acesta solici­tându-i să se întâlnească“, se arată în rechizitoriu.

Conform anchetatorilor, promisiunea oferirii împrumutului s-a transformat uşor într-o datorie şi că Bogdan Corduneanu ar fi început să îşi ameninţe amicul. Din acest motiv, la un moment dat Liviu I. ar fi început să îl evite pe interlop şi nu i-a mai răspuns la telefon.

Mesajele ataşate la dosar

„Văzând că numitul Corduneanu Bogdan mă suna des, la 4-5 zile, nu îi mai răspundeam la telefon, iar acesta îmi spunea la telefon atunci când îi răspundeam că nu e bine să nu-i răspund, că mă bagă în portbagaj, că mă poate găsi oriunde în acest oraş să-mi facă rău. Dintr-o promisiune de a-l ajuta cu un împrumut de 20.000 de lei, am devenit dator în ochii lui Bogdan Corduneanu cu această sumă“, a declarat Liviu I.

Printre mesajele primite de acesta se numără şi următoarele: „Să vezi ce răngi în cap îţi dau eu cât de curând, văd că o dai numai în vrăjeală“, „Ştiu că umbli cu un moşneag“, „O să te caut eu să îţi dau nişte cuţite cât de curând“.

Liviu I. s-a întâlnit cu Corduneanu pe 28 octombrie, la o pizzerie din Moldova Mall. Interlopul era însoţit de Cristian Pavel şi Bogdan Iacob. Cei trei l-au ameninţat cu moartea pe Liviu I. şi i-au dat termen până în acea seară să îi dea banii, dar şi maşina personală marca Mercedes.

Omul de afaceri a sunat la 112 şi a anunţat că este şantajat de unul dintre fraţii Corduneanu. „Acuzaţiile cuprinse în rechizitoriu nu sunt susţinute de probe. Este vorba despre o neînţelegere între prieteni vechi, care a fost interpretată ca fiind o infracţiune. Sunt convins că, la finalul procesului, instanţa de judecată va lua decizia corectă şi va dispune achitarea clienţilor meu“, a spus Răzvan Huţanu, avocatul lui Corduneanu şi Iacob.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite