Cum a furat 210.000 de euro de la UE preşedintele unei asociaţii de romi

Cum a furat 210.000 de euro de la UE preşedintele unei asociaţii de romi

Bebi Leonard a fost condamnat la închisoare cu executare FOTO PARUDIMOS.RO

Bărbatul din Timişoara care a extras 210.000 de euro din fonduri europene şi a fugit din ţară a fost condamnat miercuri, 25 iunie, de judecătorii ieşeni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătoria Iaşi a decis ca Bebi Leonard să primească o pedeapsă de trei ani şi patru luni de închisoare cu executare după ce a fost acuzat de deturnare de fonduri europene. Decizia nu este definitivă.

Leonard a fost fugit din ţară în timpul anchetei, însă a fost capturat de autorităţile române în cele din urmă. El a fost acuzat de DNA Iaşi că a sustras 210.000 de euro din banii unei comunităţi din Iaşi, bani primiţi din fonduri europene.

Potrivit procurorilor DNA Iaşi, Valentin-Leonard Bebi, în calitate de preşedinte al Asociaţiei “Parudimos” Timişoara, a încheiat un acord de parteneriat cu primăria comunei ieşene Dumeşti. Timişoreanul şi asociaţia sa, una dedicată romilor şi integrării acestora în comunitate, trebuiau să asigure implementarea unui proiect ce presupunea prevenirea abandonului şcolar care era finanţat din Fondul Social European – P.O.S.D.R.U.

Imediat după încheierea acordului cu primăria din judeţul Iaşi, în conturile asociaţiei cu sediul în Timişoara au intrat cei 210.000 de euro. Apoi, au spus anchetatorii, în 89 de rânduri, Leonard Bebi ar fi extras bani din cont până ce acesta a rămas gol.

“În acest context, în perioada decembrie 2010 – august 2011, inculpatul Bebi Leonard-Valentin, în calitate de preşedinte al asociaţiei menţionate mai sus, şi-a însuşit din contul asociaţiei şi a cheltuit în interes personal suma de 901.874,25 lei (echivalentul a aproximativ 210.104 euro), primită cu titlu de prefinanţare în cadrul proiectului. De asemenea, la data de 3 noiembrie 2011, pentru a demonstra că nu a cheltuit banii în alte scopuri decât cele pentru care au fost alocaţi, inculpatul Bebi Leonard-Valentin a falsificat şi a prezentat unui reprezentant al managerului de proiect un extras de cont bancar al asociaţie”, au precizat procurorii ieşeni.

Totul a ieşit la iveală în toamna anului trecut, atunci când reprezentanţii comunităţii din Dumeşti l-au reclamat pe Bebi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: