Cum a fost tâlhărit şeful Poliţiei Iaşi. Hoţii i-au furat chestorului Scripniciuc mai multe sticle de whiskey şi vin

Cum a fost tâlhărit şeful Poliţiei Iaşi. Hoţii i-au furat chestorului Scripniciuc mai multe sticle de whiskey şi vin

Ioan Scripniciuc a fost victima unui hoţ

În propunerea de arestare emisă pe numele ieşeanului care a spart vila şefului Poliţiei Iaşi se precizează că din locuinţa chestorului Ioan Scripniciuc au fost furate mai multe sticle de whiskey şi vin, vândute ulterior într-o piaţă din Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi a fost victima unei spargeri la începutul acestei luni. Atunci, se arată în propunerea de arestare emisă pe numele hoţului lui Ioan Scripniciuc, Ioan Ursu (41 de ani) a intrat într-o vilă în construcţie a chestorului şi a sustras bunuri de 9.000 de lei.

În documentul procurorilir se arată că Ioan Ursu lucra, la începutul acestei luni, la un imobil aflat şi el în construcţie, aflat în vecinătatea casei şefului Poliţiei. Pe 2 aprilie 2014, Ursu a consumat băuturi alcoolice la un bar din zona Gării Iaşi după care a decis să meargă în localitatea Valea Lupului pentru a fura.

“Inculpatul s-a schimbat de haine, îmbrăcând o salopetă de lucru de culoare roşie şi pe mâini şi-a tras o pereche de mănuşi din material textil pentru a nu lăsa amprente digitale. De asemenea, a mai luat asupra sa o şurubelniţă, o geantă şi un rucsac. Inculpatul a sărit gardul curţii imobilului aparţinând persoanei vătămate, a forţat cu şurubelniţa uşa de acces situată la parterul casei, iar din interior a sustras din mai multe încăperi (inclusiv de la demisol unde a forţat cu şurubelniţa o altă uşă de acces) diverse bunuri”, se precizează în propunerea de arestare.

Bunurile furate din casa chestorului Ioan Scripniciuc (foto dreapta sus, sursa: Evenimentul - Regional al Moldovei) sunt: un televizor marca „Samsung”, un DVD player, o cameră video marca Sony Handycam cu încărcător şi husa (borseta) aferentă, o unitate  centrală a unui sistem de calcul „Pentium IV”, un pistol de vopsit şi o şurubelniţă autofiletantă marca „Parkside”, o trusă de scule marca „Conest”, polizor unghiular şi ferăstrău pendular marca „Fair Line”, produse de igienă, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, precum şi mai multe sticle cu vin sau cu whiskey.

Procurorii au mai notat că o parte din bunuri a fost lăsată la o casă de amanet în timp ce sticlele cu alcool au fost vândute în Piaţa Nicolina din Iaşi. “Inculpatul nu se află la prima încălcare a legii penale, ci a fost condamnat anterior pentru comiterea unor alte infracţiuni de furt calificat, infracţiunea ce face obiectul prezentei cauze fiind comisă în termenul de încercare stabilit prin sentinţa penală nr.1941/22.06.2011 a Judecătoriei Iaşi (definitivă prin nerecurare la data de 19.07.2011), sentinţă prin care inculpatul Ursu Ioan a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării acesteia, fixându-se un termen de încercare de 5 ani”, au mai spus procurorii.

Citiţi şi:

Martor în dosarul „Rutiera" acuză anchetatorii că l-au forţat să depună mărturie mincinoasă

Primii martori din dosarul „Rutiera" i-au scos basma curată pe poliţişti

„Dosarul Rutiera" amânat din cauza unei erori a grefierei

Avocaţii din „Rutiera", în camera secretelor

Dosarul „Rutiera" a fost îngropat la Curtea Constituţională

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: