Cum a fost furat sistematic un tânăr de către iubita angajată la bancă. Femeia i-a mai lăsat în cont o sumă ridicolă

Cum a fost furat sistematic un tânăr de către iubita angajată la bancă. Femeia i-a mai lăsat în cont o sumă ridicolă

Funcţionara ar fi sustras din banii iubitului

O femeie de 34 de ani din Iaşi a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare după ce a fost găsită vinovată de înşelăciune şi acces ilegal la un sistem informatic. Alina Mihaela Popa a lucrat în trecut la BCR, în calitate de funcţionar bancar. În această calitate, ar fi sustras de zeci de ori bani din contul fostului ei concubin.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dosarul s-a deschis în 2015, atunci când Adrian D., prietenul femeii, a formulat plângere penală împotriva fostei sale iubite.

A mai găsit 200 de lei în cont

Bărbatul a arătat în plângere că a avut o relaţie de concubinaj cu Popa în perioada 2003 – 2011. În 2008, păgubitul şi-a fi deschis un cont bancar la BCR, acolo unde lucra iubita sa, şi a început să depună diferite sume de bani în el, cu scopul de a strânge suficient pentru a-şi achiziţiona un apartament. Uneori, a reclamat tânărul, când avea sume mai mari de depus, îi oferea direct iubitei, care-i depunea în cont. Adrian D. a mai scris în plângere că a observat încă din 2009 că au loc tranzacţii suspecte în contul lui. Cu toate acestea, a continuat să-i trimită bani iubitei, chiar şi după despărţirea dintre ei, care a avut loc în 2013.

„În 2013, Popa Alina Mihaela l-a întrebat de mai multe ori pe A.D., manifestând chiar o anumită insistenţă, de ce nu mai făcea depuneri în cont la BCR şi când urma să facă următoarea depunere. Întrucât atitudinea inculpatei i-a trezit anumite suspiciuni, persoana vătămată a mers personal la bancă pe 14 noiembrie 2013 pentru a verifica exact suma de bani pe care o avea în cont, ocazie cu care a constatat că mai avea aproximativ 200 de lei“, se arată în rechizitoriu. Suma totală sustrasă de funcţionara bancară s-a ridicat la aproximativ 320.000 de lei.

62 de operaţiuni frauduloase

La acel moment, tânăra i-ar fi spus că-i va oferi banii înapoi, fiind chiar de acord să meargă la notar pentru a-şi recunoaşte datoria. Adrian D. nu şi-a mai primit însă banii aşa că a iniţiat o procedură de executare silită, reuşind însă să recupereze doar 4.500 de lei.

Procurorii mai precizează în rechizitoriu că Alina Popa ar fi făcut diverse plăţi din banii fostului iubit, cum ar fi restituirea unui împrumut, cumpărarea de produse Oriflame sau Amway, rate, achitarea facturilor către furnizorii de utilităţi etc. Înainte de a fi condamnată, ieşeanca a renunţat la locul de muncă de la BCR. „Inculpata Popa Mihaela Alina a declarat succint faptul că recunoaşte efectuarea celor 62 de operaţiuni frauduloase constând în accesarea, fără drept, prin intermediul aplicaţiei Click 24 Banking BCR, a sistemului informatic al BCR şi transferurile frauduloase a unor sume de bani din contul deschis pe numele persoanei vătămate“, se mai arăta în rechizitoriu. Alina Popa nu a putut fi contactată pentru a comenta sentinţa judecătorilor ieşeni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: