Cum a fost dată afară o violonistă pentru că i-a sunat telefonul la repetiţii. Artista şi-a câştigat postul în instanţă

Cum a fost dată afară o violonistă pentru că i-a sunat telefonul
la repetiţii. Artista şi-a câştigat postul în instanţă

Otilia Pop FOTO Ziarul de Iaşi

O angajată a Operei Naţionale Române Iaşi (ONRI) se luptă în instanţă cu angajatorul după ce a fost destituită pentru că i-a sunat telefonul în timpul unor repetiţii. În primă instanţă, Otilia Pop a câştigat, parţial, procesul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă decizia rămâne definitivă, ea ar trebui reintegrată definitiv în funcţie, însă sancţionată cu reducerea salariului cu 10%, pentru trei luni. Între timp, după motivarea primei instanţe, de la începutul acestei luni, Pop a fost reîncadrată de către angajator. 

Litigiul dintre cele două părţi are la bază un incident din data de 31 mai 2018, atunci când, la repetiţia generală a spectacolului „Sunetul Muzicii“, instrumentista Pop ar fi folosit telefonul mobil, ceea ce ar fi deranjat dirijorul şi ar fi afectat desfăşurarea repetiţiei. 

Telefonul violonistei se afla pe pupitru şi s-ar fi aprins în mod repetat, în timpul acelei repetiţii.

„Instanţa apreciază că abaterea săvârşită nu este de natură să justifice aplicarea sancţiunii celei mai drastice, chiar şi în situaţia în care aceasta mai fusese sancţionată anterior, în condiţiile în care, pe de o parte, se constată că nu s-au produs niciun fel de consecinţe concrete ca urmare a faptelor reţinute prin decizia contestată, iar pe de altă parte s-a avut în vedere şi situaţia deosebită din punct de vedere familial al reclamantei, al cărei soţ a decedat şi care are în îngrijire doi copii minori“, e explicaţia primei instanţe, referitoare la reintegrarea Otiliei Pop.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: