Cum a fost capturat „regele cocainei“. Dealerul bogătaşilor din Iaşi, înfundat de amantă şi de like-urile pe Facebook

Cum a fost capturat „regele cocainei“. Dealerul bogătaşilor din Iaşi, înfundat de amantă şi de like-urile pe Facebook

Florin Vais a fost arestat de procurorii DIICOT FOTO Facebook/ Arhivă personală

Un traficant de cocaină din Iaşi a ajuns în vizorul anchetatorilor după ce s-a pozat cu drogurile şi i-a trimis imaginile amantei. Florin Vais a fost arestat la finele anului 2019 şi este investigat de DIICOT.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dealerul se afla în vizorul procurorilor încă din 2017, atunci când o tânăra cu care a avut o relaţie extraconjugală l-a reclamat că o hărţuieşte şi ameninţă. Pentru a-şi proba acuzaţiile, la acel moment, tânăra a dus la DIICOT şi mai multe fotografii pe care le primise de la interlop, în unele dintre ele apărând o „substanţă pulvurulentă ce părea a fi cocaină“. Vais a aflat că fosta sa amantă a făcut plângere şi, atunci când anchetatorii i-au făcut o percheziţie, la domiciliul său nu au mai fost găsit niciun gram de cocaină.

Dacă în 2017 nu au putut aduna probe suficiente, anchetatorii au continuat în tot acest timp investigaţia, folosindu-se inclusiv de reţeaua socială Facebook. „Din investigaţiile făcute în mediul online, organele judiciare au stabilit faptul că au existat legături între persoanele indicate anterior (n.r. - complici), fiind identificate profilele perso­nale de Facebook utilizate, imagini foto cu aceştia împreună şi alte persoane cât şi like-uri la postările realizate su alte conexiuni de acest fel“, ne-a transmis o sursă judiciară.

Droguri pentru milionari

În toamna anului trecut, anchetatorii au aflat deja suficiente date despre activitatea de trafic de droguri a lui Vais, obţinând inclusiv supravegherea sa tehnică. Procurorii au aflat astfel că individul primeşte cocaina din Italia, de la un individ pe nume Samuel Pop, care îi datora o sumă mare de bani în contul unei datorii. Pop îi trimitea cocaina fie disimulată în maşini de lux pe care Vais le vindea în România, fie prin colete puse pe firmele de curierat. Florin Vais a primit 50 de grame de cocaină, pe 7 decembrie, în localitatea Humuleşti, într-un pachet trimis pe un şofer din Italia, de către Samuel Pop. În aceeaşi zi, la Iaşi, Vais a fost oprit în trafic şi reţinut. La finele lunii ianuarie, la audieri, Florin Vais a recunoscut faptele de trafic de droguri şi a confirmat mai multe nume de afacerişti care, de-a lungul timpul, au cumpărat droguri de la el. În dosar apare şi o informaţie halucinantă: unul dintre bogătaşii care au cerut cocaină de la Vais avea nevoie de ea pentru a o împărţi invitaţilor de la o petrecere de botez. Vais este celebru în „lumea bună“ din Iaşi, câştigându-şi reputaţia că furnizează doar droguri de foarte bună calitate. Din acest motiv, era supranumit „regele cocainei“ în unele cercuri.

„Vreau de asemenea să arăt că, dat fiind faptul că am devenit dependent de cocaină, nu îmi amintesc exact toate detaliile însă sunt dispus să lămuresc orice detaliu în măsura în care voi fi întrebat şi îmi amintesc. Nu am conştientizat gravitatea faptelor comise întrucât cocaina era în principal destinată consumului personal fiind dependent de asemenea substanţe“, a declarat Vais. Avocatul său, Cristian Constantin Curcă, ne-a precizat: „Cercetarea presupuselor fapte este în plină desfăşurare, multe lucruri se mai pot întâmpla, avem deplină încredere în profesionalismul organelor de anchetă“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: