Cum să cureţi corect şi eficient fierul de călcat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO retete-usoare.info
FOTO retete-usoare.info

Apa de la chiuvetă conţine minerale şi chimicale care pot cauza stricăciuni fierului de călcat. Mineralele pot distruge rezervorul de apă şi chiar să blocheze orificiile pentru abur. Apa ruginită poate ajunge pe hainele proaspăt spălate.

După mai multe utilizări, talpa fierului de călcat devine mai închisă la culoare şi apar depuneri deranjante pe hainele tale. 

Atunci când fierul de călcat nu mai alunecă pe material, ci se lipeşte de el şi în loc să scoată aburi, elimină impurităţi, e momentul să îl cureţi.

Iată cum poţi face asta:

Pentru curăţarea exteriorului fierului de călcat putem folosi oţet alb şi bicarbonat de sodiu. 

Dacă urmele de pe talpa fierului nu sunt foarte mari, încălzeşte o cantitate mică de oţet alb şi înmoaie o cârpă în el. Freacă uşor suprafaţa tălpii cu cârpa umedă. 

Dacă murdăria este întinsă pe toată talpa, poţi încerca să adaugi o linguriţă de sare sau bicarbonat de sodiu în soluţia de oţet. După ce ai curăţat fierul, şterge-l cu o cârpă umedă curată.

Tot pentru curăţarea exteriorului fierului de călcat putem folosi şi pastă de dinţi. Pentru asta, punem o cantitate mică de pastă de dinţi pe o cârpă. Frecăm zonele murdare până dispar depunerile şi, în final, ştergem talpa fierului de călcat cu o cârpă curată.

Pentru a curăţa interiorul fierului de călcat avem nevoie de o cana de oţet şi 3 căni de apă. Amestecăm şi introducem soluţia în spaţiul pentru apă al fierului de călcat. Pornim fierul pe funcţia de aburi până ce toată soluţia este eliminată. În final, umplem cu apă fierul de călcat şi folosim funcţia de vapori până ce apa este eliminată. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite