Cum se bate în sediul Poliţiei: piciorul pus proptea pe spate, bastoane şi bocanci la şale. Poliţişti, jandarmi şi agenţi locali trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agresiunile ar fi avut loc în sediul Poliţiei Paşcani FOTO Zch.ro
Agresiunile ar fi avut loc în sediul Poliţiei Paşcani FOTO Zch.ro

Şase forţe de ordine au fost deferite justiţiei pentru purtare abuzivă după ce ar fi agresat, în timpul serviciului, doi bărbaţi. Patru dintre inculpaţi, Ovidiu Toma, Dănuţ Gorcioaia Dan Bîrzu şi Dănuţ Gavril sunt angajaţi ai Poliţiei Locale din Paşcani. Alături de ei au mai fost trimişi în judecată jandarmul Mihai Chiriac şi agentul-şef Petru Cîtea, din cadrul Poliţiei Paşcani.

Cei şase reprezentanţi ai forţelor de ordine vor da explicaţii pentru fapte pe care l-ar fi comis în noaptea de 19 spre 20 iulie 2013. Atunci, poliţiştii locali, poliţistul şi jandarmul ar fi fost într-o echipă mixtă ce intervenea la situaţii în care se constata încălcarea legii.

Două dintre persoanele ridicate în acea noapte ar fi fost bătute deşi situaţia nu impunea folosirea forţei, au reţinut procurorii militari care au întocmit rechizitoriul. Una dintre victime este Paul Axinte, care a fost încătuşat în stradă după ce a refuzat legitimarea. Dus la Poliţie, tânărul ar fi fost bătut.

„Persoana vătămată Axinte Paul menţionează că a primit mai multe lovituri cu picioarele peste corp din partea agenţilor de ordine, iar la un moment dat inculpatul Cîtea Petru i-a pus genunchiul pe spate pentru imobilizare şi alt organ de ordine i-a pus piciorul în zona fundului, cei prezenţi aplicându-i mai multe lovituri cu bastoanele peste spate şi fund”, se arată în rechizitoriu. La final, poliţistul local Dănuţ Gorcioaia a întocmit un proces-verbal prin care Axinte a fost sancţionat contravenţional.

A doua victimă este Dorin Ghioc care a fost ridicat din stradă după ce a fost găsit fluturând o coadă de mătură. Dus la Poliţie, Ghioc ar fi fost lovit cu bastonul şi picioarele peste corp, fiind lăsat, în cele din urmă, să plece. Ghioc a fost aşteptat la ieşirea din sediu de două persoane, una dintre acestea sunând la 112.  

Victima a fost dusă cu targa la spital, unde a primit îngrijiri medicale. Oamenii legii au negat acuzaţiile aduse de Parchet, unul dintre ei prevalându-se de dreptul la tăcere. Procurorii bănuiesc chiar că aceştia ar fi falsificat o serie de înscrisuri pentru a justifica folosirea forţei, cercetările fiind disjunse din acest aspect.

Citeşte şi:

Tânăr din Iaşi, bătut cu pumnii de agenţi de poliţie fiindcă mergea cu bicicleta, şi-a ilustrat trauma printr-o caricatură: „Am fost făcut drogat, beţiv şi vagabond“

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite