Cum au ajuns un armăsar şi o iapă protagoniştii unui proces inedit. Decizia judecătorilor

Cum au ajuns un armăsar şi o iapă protagoniştii unui proces inedit. Decizia judecătorilor

FOTO: Facebook

Proprietarul unei iepe a reclamat în instanţă că armăsarul vecinilor i-a agresat animalul pe un câmp din judeţul Iaşi. Pârâţii au fost nevoiţi să plătească despăgubiri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătorii ieşeni au avut parte de un proces mai puţin obişnuit. Un bărbat a cerut despăgubiri, după ce iapa lui ar fi fost agresată de calul vecinilor. Reclamantul a solicitat în faţa instanţei ca proprietarii calului să plătească suma de 600 de lei, despăgubiri civile, dar şi cheltuielile de judecată, în valoare de 567 de lei. 
 
„Instanţa admite cererea formulată de reclamantul Ionel Ajităriţei în contradictoriu cu pârâţii Gabriela Jorovâţ-Bodron şi Ioan Bodron, având ca obiect răspundere civilă delictuală. Obligă pârâţii, în solidar, la plata către reclamant a sumei de 600 de lei, reprezentând contravaloarea despăgubirilor civile, precum şi la plata cheltuielilor de judecată, în sumă de 567 de lei”, au afirmat judecătorii ieşeni.
 

„Iapa avea urme de agresiune de la armăsarul pârâţilor”

 
Pe data de 17 mai 2020, proprietarul iepei ar fi dus animalul la adăpat şi a observat armăsarul pârâţilor cum se plimba liber pe imaş şi agresa alte iepe din apropiere. 
 
„În momentul în care a ajuns la iapa noastră, soţia mea a observat că armăsarul pârâţilor avea priponul rupt şi încolăcit de priponul calului nostru. Iapa avea urme de agresiune de la armăsarul pârâţilor. Am mers la medicul veterinar, care s-a prezentat la faţa locului şi a văzut cele care s-au petrecut. Ulterior, acesta a prescris un tratament pentru vindecarea calului reclamantului, în cuantum de 600 de lei”, a spus Ionel Ajităriţei, proprietarul iepei. 
 
Ieşeanul a spus că a făcut plângere la Poliţie, iar vecinii au recunoscut vina, dar apoi s-au răzgândit, spunând că iapa este a băiatului lor. Ei au fost citaţi de către autorităţi, dar nu s-au prezentat în faţa judecătorilor. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările