Cum pot fi acuzaţi de luare de mită electricienii. Un caz inedit instrumentat de justiţia ieşeană

Cum pot fi acuzaţi de luare de mită electricienii. Un caz inedit
instrumentat de justiţia ieşeană

Cei doi electricieni au fost condamnaţi pentru mită FOTO Income Magazine

Doi electricieni au fost condamnaţi cu suspendare la Iaşi fiind găsiţi vinovaţi de luare de mită. Cea care ar fi oferit mita este patroana unei societăţi comerciale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bogdan Dumitru Gherasim şi Florian Mircea Ilie erau, la momentul comiterii faptei, angajaţii unei firmei de electricitate. Angajatorul celor doi avea încheiat un contract cu furnizorul de electricitate E.ON, cel mai important distribuitor de energie din Moldova, care viza identificarea consumatorilor care sustrăgeau energie electrică.

Pe 10 martie 2014, cei doi inculpaţi au mers în mediul rural, acolo unde au efectuat un control asupra instalaţiei electrice de la un magazin sătesc. „Cu prilejul verificării, Gherasim Dumitru-Bogdan şi Ilie Mircea-Florian au constatat că sigiliile blocului de măsură şi protecţie erau intacte, dar cu toate acestea capacul se putea ridica fără a se rupe sigiliile, şi în acest fel se putea sustrage energie electrică. De asemenea, seriile sigiliilor aplicate nu corespundeau cu cele din baza de date, iar magazinul sătesc era alimentat direct din contor, fără a se înregistra cantitatea de energie electrică consumată“, se precizează în motivarea primei instanţe.

Magistraţii au mai arătat că cei doi electricieni au fotografiat cele constatate şi au ameninţat proprietarul că vor face o notă de constatare, pentru a se recalcula consumul de energie electrică. Pentru a nu raporta cele constatate, patroana magazinului le-ar fi dat celor doi suma de 1.000 de lei, promiţându-le şi o altă sumă de bani peste o săptămână. Femeia s-a ţinut de cuvânt şi le-a mai dat celor doi 600 de lei. Cei 1.600 de lei au fost împărţiţi între Gherasim şi Ilie.

„Cu toate că fusese depistată sustrăgând energie electrică de cei doi inculpaţi şi că scăpase de rigorile legii prin dare de mită, C.A. (reprezentantul magazinului) a reiterat comportamentul infracţional şi a montat un nou sistem de sustragere a energiei electrice, astfel încât, în data de 11.06.2014, angajaţi ai E.ON au efectuat un nou control la domiciliul acesteia şi au constatat acest lucru“, se mai arată în motivarea Tribunalului, prin care cei doi electricieni au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu suspendare. Cei doi au recunoscut fapta în faţa anchetatorilor. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: