Cu ce tarife a intrat Uber pe piaţa din Iaşi. Aplicaţia de telefonie mobilă a fost deja descărcată de 10.000 de ori în capitala Moldovei

Cu ce tarife a intrat Uber pe piaţa din Iaşi. Aplicaţia de telefonie mobilă a fost deja descărcată de 10.000 de ori în capitala Moldovei

FOTO TeleM Iaşi

Serviciul de car-sharing Uber poate fi folosit oficial şi la Iaşi, începând din această săptămână, aplicaţia fiind deja activată. În ultimele trei luni, de când au început discuţiile legate de venirea Uber în capitala Moldovei, aproximativ 10.000 de ieşeni şi-au instalat aplicaţia pe telefon.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tariful pe care Uber îl percepe pe kilometru la Iaşi este de 1,8 lei, mai mic decât cel cerut de către firmele de taximetrie, care depăşeşte 2 lei, la toate firmele din oraş.

Oficialii Uber au anunţat prin intermediul site-urilor de specialitate că sunt în căutare de şoferi: „Programul este flexibil, pe scurt, lucraţi când doriţi, puteţi folosi aplicaţia doar în drum spre serviciu pentru a câştiga un venit suplimentar şi nu aveţi nicio obligaţie faţă de noi, comisionul se retrage doar când lucraţi”, este precizat în anunţul celor de la Uber.

Cei care vor să devină şoferi trebuie să aibă cel puţin 21 de ani, „bun simţi şi să fie civilizaţi”. De asemenea, maşina trebuie să fie mai nouă de 2004, să aibă aer condiţional, patru uşi, să fie curată şi îngrijită. Conform reprezentanţilor platformei, primul client pe care l-au avut ieri a fost actorul Marius Manole.

Iaşul a devenit astfel al cincilea municipiu în care poate fi folosită platforma alternativă la taximetrie, după Bucureşti, Timişoara, Cluj şi Braşov.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările