Creatorul celebrului personaj Dexter vine la Iaşi. Ce alţi invitaţi sunt aşteptaţi la Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere

Creatorul celebrului personaj Dexter vine la Iaşi. Ce alţi invitaţi sunt aşteptaţi la Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere

Jeff Lindsay va fi prezent la Iaşi, în octombrie FOTO FILIT 2017

Organizatorii FILIT 2017 au anunţat un nou invitat la ediţia din acest an care va avea loc  la începutul lunii octombrie. Astfel, pe lista invitaţilor de marcă se află Jeff Lindsay (SUA), autorul seriei de romane „Dexter”.

Ştiri pe aceeaşi temă

După anunţarea prezenţei la Iaşi a doi laureaţi ai Premiului Nobel, Svetlana Aleksievici şi Gao Xingjian, organizatorii Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi – FILIT prezintă noi nume de scriitori care vor lua parte la cea de a V-a ediţie, în perioada 4-8 octombrie 2017. Astfel, pe lista invitaţilor de marcă se află Jeff Lindsay (SUA), autorul seriei de romane „Dexter”, pe care se bazează şi bine-cunoscutul serial de televiziune cu acelaşi titlu.

„Scriitor nonconformist, Lindsay a studiat teatru, a lucrat ca regizor şi actor, dar, printre altele, şi ca profesor, cântăreţ, compozitor, prezentator de ştiri sportive, bucătar, detectiv, grădinar sau instructor de navigaţie. Cărţile sale au fost de opt ori pe lista de bestseller în «New York Times» şi sunt  traduse în 43 de limbi din întreaga lume“, se arată în prezentarea organizatorilor FILIT.
    
Olga Tokarczuk, scriitoare poloneză, va fi de asemenea prezentă la Iaşi, în cadrul unui eveniment alături de Mircea Cărtărescu. La FILIT, publicul român se va întâlni totodată cu autorii britanici Jonathan Coe şi Jim Crace, precum şi cu alţi scriitori cunoscuţi, cum ar fi: Kari Braenne (Norvegia), Adriaan Van Dis (Olanda), Gyorgy Dragoman (Ungaria), Nurruddin Farah (Somalia), Vesna Goldsworthy (Serbia/ Marea Britanie), Leonora Miano (Camerun/ Franţa), Immanuel Mifsud (Malta),  Katija Petrovskaja (Ucraina/ Germania). Pe parcursul săptămânilor viitoare, organizatorii vor reveni cu alte nume de invitaţi.
 
Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi – FILIT este cel mai important festival de literatură din Europa de Est, transformând oraşul Iaşi, timp de 5 zile, în loc de întâlnire pentru sute de invitaţi din lumea culturală internaţională.

Citeşte şi:

FOTO Manualul inteligent la care se lucrează de 4 ani la Iaşi. Va fi implementat în şcolile din România

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: