Copilul care poate fi hrănit doar cu ciocolată. Un băieţel de 4 ani are doar opt kilograme şi nu poate înghiţi

Copilul care poate fi hrănit doar cu ciocolată. Un băieţel de 4 ani are doar opt kilograme şi nu poate înghiţi

FOTO Arhivă

Medicii din clinica de gastroenterologie de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi încearcă să pună pe picioare un băieţel de 4 ani care cântăreşte cât un bebeluş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un băiat de patru ani, care cântăreşte doar opt kilograme, este internat de mai bine de o lună în clinica de gastroenterologie de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. Copilul originar din localitatea ieşeană Ursoaia, comuna Româneşti, este diagnosticat cu mai multe boli.

Profesorul Marin Burlea, medicul curant al pacientului, preşedintele Societăţii Române de Pediatrie, a explicat pentru Evenimentul regional al Moldovei că băieţelul are o greutate atât de mică, specifică unui bebeluş, întrucât din cauza afecţiunilor de care suferă nu poate fi alimentat corespunzător. În prezent, de exemplu, medicii încearcă să-l pună pe picioare printr-o alimentaţie care cuprinde ciocolată cu probiotice.

„Copilul internat la noi are vârsta de cinci ani şi cântăreşte doar şapte kilograme. Este internat pe secţia de gastroenterologie de mai mult timp şi, din păcate, are mai multe afecţiuni. A fost şi operat, a avut reflux gastroesofagian, apoi stenoză, i-am făcut dilataţie cu bujii Savary şi acum încercăm să-l alimentăm, să-l facem bine. Noi încercăm să-l tratăm, să-l salvăm, cu ciocolată. Există ciocolată cu probiotice, cu nişte bacterii prietenoase omului. În afară de asta, numai ciocolata în sine, fără probiotice, stimulează metabolismul organismului”, a precizat profesorul Marin Burlea pentru sursa citată.

Medicul a mai specificat că băiatul este hrănit cu ciocolată cu probiotice pentru că numai asta poate să înghită. „Este primul copil pe care încercăm să-l facem bine cu ciocolată. Din păcate, numai asta poate înghite pentru că ciocolata se topeşte, iar el are gâtul ca o pâlnie foarte îngustă”, a completat Burlea.

Cazuri deosebite din clinica de gastroenterologie

Profesorul Marin Burlea a salvat în cariera sa numeroşi copii subnutriţi. Pe Flori, de exemplu, a ajutat-o să ajungă la o greutate normal, cu toate că la vârsta de patru ani cântărea doar cinci kilograme.

Flori, alături de salvatorii săi: dr. Maia Tudose, medicul rezident care a luat-o în plasament, şi profesorul Marin Burlea, medicul curant al copilei FOTO Arhivă

Fetiţa din judeţul Vaslui a ajuns la Pediatrie, la Iaşi, cu probleme neurologice şi motorii. Potrivit medicilor, fetiţa a fost hrănită până la acea vârstă numai cu pufuleţi şi ceai. Pe de altă parte, profesorul Burlea a îngrijit şi copii supraponderali. În septembrie, anul acesta, medicul s-a ocupat de îngrijirea unui copil de doi ani care cântărea 25 de kilograme. Copilul avea dublul greutăţii normale la vârsta de doi ani din cauză că fusese hrănit excesiv cu paste făinoase.

Citeşte şi:

Preşedintele Societăţii Române de Pediatrie: „Cine este împotriva vaccinării nu este normal la cap. Toată lumea să-şi vaccineze copiii“

Cine este medicul pediatru care vine la Tulcea să-i consulte pe copii. „Majoritatea au afecţiuni de sezon. Sunt bine îngrijiţi“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: