Copilul desfigurat de un cablu stradal a rămas fără opt dinţi. Medicii i-au refăcut mandibula cu mai multe plăcuţe de titan

Copilul desfigurat de un cablu stradal a rămas fără opt dinţi. Medicii i-au refăcut mandibula cu mai multe plăcuţe de titan

FOTO Ziarul de Iaşi

Copilul din Iaşi lovit luni, 26 iunie, de un cablu smuls de trapa unui autobuz a rămas fără opt dinţi. Potrivit specialiştilor, minorul se va afla sub tratament mai multe săptămâni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Copilul din Iaşi lovit zilele trecute peste faţă de un cablu şi de o şufă metalică, căzute după ce au fost smulse de trapa unui autobuz, a fost internat şi operat în secţia clinică de chirurgie buco-maxilo-facială de la Spitalul „Sfântul Spiridon”.  În prezent, minorul în vârstă de 12 ani se află internat în cel mai mare spital din Moldova în stare stabilă. 
 
Potrivit medicilor, prin intervenţia chirurgicală de marţi, 27 iunie, mandibula fracturată a copilului a fost fixată cu ajutorul unei proteze. Pe termen scurt, specialiştii arată că victima trebuie să opteze pentru protezarea provizorie a dinţilor lipsă. Pe termen lung, copilul are nevoie de o protezare definitivă a celor opt dinţi din faţă pe care i-a pierdut după accidentul din Galata. 
„Examenul clinic a relevat prezenţa unor leziuni multiple, atât la nivelul părţilor moi, cât şi la nivelul dinţilor, al oaselor maxilare. Practic, traumatismul s-a soldat cu leziuni în teritoriul maxilo-facial, motiv pentru care, luni, în jurul orei 20.40, copilul a fost spitalizat în clinica noastră. Pacientul a fost reevaluat clinic şi paraclinic şi, în cursul dimineţii de astăzi, 27 iunie, a intrat în sala de operaţie. Sub anestezie generală, prezentând expulzii dentare şi fractură de mandibulă, s-a efectuat tratament de specialitate, care s-a concretizat în aplicarea unei imobilizări, efectuându-se osteosinteza, cu plăcuţe de titan, la nivelul mandibulei. În urma acestuia traumatism, copilul şi-a pierdut patru dinţi din grupul frontal superior şi alţi patru din grupul frontal inferior”, a precizat dr. Eugenia Popescu, şefa clinicii BMF de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi.
Potrivit medicului, durata tratamentului pentru vindecarea leziunilor copilului este de aproximativ o lună. Pacientul a fost internat la Spitalul „Sfântul Spiridon” după ce, iniţial, a fost transportat de un echipaj SAJ la Spitalul de Copii „Sfânta Maria”. Minorul a fost rănit în cursul amiezii de luni de un cablu şi o şufă metalică agăţate şi rupte de trapa unui autobuz al Companiei de Transport Public. 
 
Copilul a fost rănit în jurul orei 12.00, în cartierul Galata, în apropierea Bisericii Adormirea Maicii Domnului. Un autobuz care se deplasa prin zonă a agăţat cu trapa un cablu pe care l-a rupt. Obiectul a căzut peste minorul care se afla în dreptul unei treceri de pietoni. Copilul a fost lovit la nivelul feţei şi a fost transportatat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi la Pediatrie.
 
Citeşte şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: