Copil de 12 ani, în stare gravă după ce s-a electrocutat pe un vagon de tren. A scăpat ca prin minune de deces

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Andrei Luca / Adevărul
FOTO: Andrei Luca / Adevărul

Un copil în vârstă de 12 ani a ajuns în stare gravă la spital în această seară, cu arsuri pe 30% din suprafaţa corpului, după ce a urcat pe vagonul unui tren şi s-a electrocutat.

Un copil în vârstă de 12 ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce a urcat pe vagonul unui tren care staţiona în Iaşi şi s-a electrocutat. 

„Apel în dispeceratul 112 pentru un copil cu un accident prin electrocuţie. A fost acolo echipajul de terapie intensivă SMURD. Copilul a căzut de la înălţime după electrocuţie prin arc electric, de la firele de înaltă tensiune de deasupra vagonului. Pacientul are o arsură pe 30% din suprafaţa corporală, estimată a fi de gradul II şi este cu traumatisme multiple prin cădere de la înălţime. A fost transportat în Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”, pentru tratament de specialitate şi internare, cel mai probabil, în terapie intensivă. Nu e nevoie să fie contact cu firul electric, se formează acest arc electric şi arsurile sunt elementul cel mai grav, dar pot fi şi electrocuţii cu risc vital, chiar deces”, a transmis Diana Cimpoeşu, şef UPU-SMURD Iaşi. 

În acest moment, copilul este conştient, după ce a avut mai multe minute în care s-a aflat în stare de inconştienţă. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Cum poate fi resuscitată campania de vaccinare anti-COVID

David Saranga, ambasadorul Israelului la Bucureşti: „La 80 de ani de la tragedia Holocaustului, mareşalul Antonescu este evocat de unii drept erou“

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite