„Copiii nămeţilor”. Tinere gravide salvate de pompierii şi asistentele care au pornit în intervenţii dificile

„Copiii nămeţilor”. Tinere gravide salvate de pompierii şi asistentele care au pornit în intervenţii dificile

Echipaje de la ISU Iaşi şi SAJ Iaşi au străbătut troienele să ajungă la tinere gravide FOTO Facebook/Ambulanţa Iaşi

Salvatorii din judeţul Iaşi au adus în siguranţă, la maternitate, trei gravide din comune diferite. Pompierii ISU Iaşi şi asistentele medicale de la SAJ Iaşi au înfruntat viscolul năprasnic de pe drumurile din judeţ şi şi-au încheiat intervenţiile după aproape şase ore.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trei tinere gravide, cu sarcini la termen, au ajuns la Maternitatea „Cuza-Vodă” din Iaşi cu sprijinul pompierilor care au ajuns la ele cu autospeciale pentru victime multiple şi cu şenilate, în faţa cărora au rulat echipaje de deszăpezire.

Cele trei intervenţii de ieri, 8 ianuarie, au fost de departe cele mai anevoiase din ultimele zile. După aproape şase ore în care pompierii de la ISU Iaşi, însoţiţi de asistente medicale de la SAJ Iaşi, au înfruntat viscolul de pe drumurile din judeţ, tinerele au ajuns în siguranţă la Maternitatea „Cuza-Vodă“ din Iaşi.
 
Prima solicitare prin 112 a fost pentru o gravidă de la Ţibăneşti, care duminică dimineaţa a intrat în travaliu. Tânăra în vârstă de 18 ani a ajuns de la ora 05.00 la sediul substaţiei Ţibăneşti a SAJ Iaşi.

În jur de ora 11.00, un echipaj de pompieri de la Detaşamentul II al ISU Iaşi, însoţit de o asistentă medicală de la SAJ Iaşi, a pornit cu o autospecială pentru victime multiple, cu o şenilată şi cu un utilaj de deszăpezire spre Ţibăneşti, să aducă gravida la Maternitatea „Cuza-Vodă“. „ATVM-ul, cu şenilata pe platformă s-a deplasat către Ţibăneşti cu utilaj de deszăpezire antemergător“, a arătat Silvia Bolohan, purtător de cuvânt al ISU Iaşi.

Bebeluşul nu a avut răbdare şi a venit pe lume înainte ca pompierii să străbată cei 60 de kilometri, de la Iaşi, la tânăra gravidă. În jur de ora 12.00, femeia aflată sub supravegherea asistentei medicale de la substaţia Ţibăneşti a SAJ Iaşi l-a adus pe lume pe primul său copil: un băiat de 3 kilograme, care a primit nota 9 la naştere.


„Tânăra gravidă a ajuns la sediul nostru dimineaţă, în jur de ora 05.00. A fost cazată acolo, a avut căldură şi a fost supravegheată de colegii din tura de noapte şi apoi de colegii din tura de zi. Duminică, în jurul orei 12.00, femeia a născut un băieţel. În cele din urmă, colegii de la ISU au ajuns acolo şi au reuşit să-i transporte la Iaşi“, a arătat asistent principal Nicolai Pralea, purtător de cuvânt al SAJ Iaşi.Mama Maria şi băieţelul său Mateo au ajuns la Maternitatea „Cuza-Vodă“ la 17.30, după aproape 12 ore de la prezentarea tinerei la centrul zonal Ţibăneşti al SAJ Iaşi.
 
Cea de-a doua intervenţie dificilă a pompierilor a vizat o tânără din Mironeasa, aflată la a doua sarcină. Gravida în vârstă de 23 de ani a fost adusă la Scânteia de unde a fost preluată de salvatorii ieşeni. Pompierii însoţiţi de o asistentă medicală de la SAJ Iaşi au pornit spre Scânteia în jur de ora 12.00 cu o autospecială pentru victime multiple şi cu o şenilată a Detaşamentului I de la ISU Iaşi. Femeia însărcinată a fost transportată la Maternitatea „Cuza-Vodă“ din Iaşi. Împreună cu ea, din localitatea ieşeană a fost preluat pentru spital şi un pacient cu o plagă la mână.
 
La Maternitatea „Cuza-Vodă“ a fost internată şi o gravidă de la Slobozia care a intrat în travaliu ieri, în cursul amiezii. Femeia a ajuns la spital cu sprijinul reprezentanţilor ISU care au reuşit să se deplaseze în teritoriu şi să înfrunte condiţiile meteo nefavorabile cu o autospecială.

Citeşte şi:


Lista drumurilor din ţară afectate de zăpadă şi viscol. Traficul a fost reluat pe Autostrada Soarelui. Ce trenuri au fost anulate

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările