Contrabandă în ton cu tehnologia. O dronă burduşită cu ţigări a fost „prinsă” la Frontiera de Est

Contrabandă în ton cu tehnologia. O dronă
burduşită cu ţigări a fost „prinsă” la Frontiera de Est

Drona interceptată de Poliţia de Frontieră FOTO Poliţia de Frontieră

Poliţiştii de frontieri din Iaşi au identificat o dronă artizanală pe care cetăţeni din Republica Moldova o foloseau pentru a transporta în România ţigări de contrabandă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aparatul de zbor transporta un colet de mici dimensiuni în care se aflau 12.500 de ţigări de contrabandă, cu timbru de Republica Moldova. Acesta a fost interceptat luni seară, în jurul orei 20.00, în apropiere de localitatea de frontieră Podu Jijiei.

Poliţiştii au fost alertaţi de zgomotul pe care îl producea drona. 

„S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei,  ocazie cu care poliţiştii de frontieră au descoperit, în apropierea frontierei de stat, o dronă artizanală, prăbuşită şi avariată, de care era prins un colet care conţinea ţigări de provenienţă R. Moldova. În continuarea cercetărilor, s-a luat măsura informării autorităţilor de frontieră din ţara vecină despre eveniment, iar aparatul de zbor şi coletul au fost duse la sediul instituţiei”, a declarat Mihaela Denis Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

Aceasta a mai precizat că, în urma inventarierii coletului, de mici dimensiuni, a rezultat cantitatea de 12.500 ţigarete de provenienţă Republica Moldova, în valoare  de 2.908 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

citeste totul despre: