Confesiunea unei contabile ajunse la bară din cauza clanului Corduneanu: „Nu am ştiut niciun moment că sunt folosită”

Confesiunea unei contabile ajunse la bară din cauza clanului Corduneanu: „Nu am ştiut niciun moment că sunt folosită”

Mihaela Fetica FOTO Rise Project

O contabilă originară din Iaşi şi-a pierdut locul de muncă de la o bancă din Irlanda după ce a ascuns că este judecată în România într-un dosar al clanului Corduneanu. Economista Mihaiela Fetica a detaliat corespondentului „Adevărul” cum a ajuns să fie folosită de interlopii din clanul Corduneanu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mihaiela Fetica a fost protagonista unui material publicat de jurnaliştii irlandezi ai publicaţiei „Irish Mail on Sunday”, în colaborare cu Rise Project, referitor la modul în care ieşeanca a pierdut un loc de muncă de la o prestigioasă bancă din Irlanda. 

Fetica se angajase în noiembrie 2013 la Allied Irish Bank, însă a fost demisă de şefii băncii după ce aceştia au aflat că, la angajare, Fetica a omis să prezinte că are probleme cu legea în România. Contabila a admis pentru jurnaliştii irlandezi că nu a precizat despre dosarul penal în care este trimisă în judecată la Iaşi de teamă că nu ar putea fi angajată. 
 
La Tribunalul Iaşi, Fetica este judecată într-un dosar în care membri ai clanului Corduneanu, dar şi persoane folosite de aceştia drept paravan, sunt acuzaţi că ar fi contractat împrumuturi folosindu-se de acte false. 
 
Referitor la dosarul său, Mihaela Fetica a fost de acord să explice corespondentului “Adevărul” cum a ajuns numele său asociat cu gruparea de interlopi Corduneanu.
 
Fetica susţine că nu a fost niciodată contabila clanului Corduneanu şi că adeverinţele semnate de ea, folosite ulterior pentru contractarea împrumuturilor, i-au fost aduse de o firmă de pază controlată de Corduneni.
 
 “Aveam contract extern de contabilitate, deci, nu am fost niciodată angajata Cordunenilor. Nu-i cunosc, nu am avut niciodată legaturi cu ei, nu am avut de unde sa stiu ca administratorul firmei respective este in legatura cu acest clan mafiot. Am semnat doua sau trei adeverinte de venit fara sa le verific, mai intai, pur si simplu din neglijenta, si din viteza, eu avand activitate de consultanta in 3 orase din Romania. Aceste adeverinte de venit au fost completate de cu totul alte persoane adica de catre administratorul firmei respective si nu de mine, ele aducandu-mi- se la semnat, formal, pt ca firma respectiva nu avea director economic, si banca cerea sa le semnez eu, ca reprezentant al firmei de contabilitate. Nu am stiut nici un moment ca sunt practic folosita. Eu am semnat sute de astfel de adeverinte, am ajutat mereu oamenii-salariatii firmelor de care ma ocupam - sa ia credite, in perioada aceea aplicau foarte multi pentru credite diverse. A urmat apoi refuzul meu de a mai semna adeverinte, deoarece acesti oameni au revenit dupa ce am semnat primele doua , cerand sa le mai semnez altele. Am banuit ca ceva nu e in regula si abia atunci am cerut actele administratorului firmei respective, sa pot verifica realitatea”, spune Mihaiela Fetica.  
 
Aceasta mai spune că la un moment dat a refuzat să mai semneze adeverinţe şi Cordunenii i-ar fi falsificat semnătura. „ Asta am aflat abia in 2010, in conditiile in care eu m-am despartit de ei in 2007, cu scandal si cu chemarea politiei si a altei firme de paza deoarece ne-au amenintat pe mine si pe salariatii mei. Adeverintele false nu poartă semnătura mea de expert ci numai semnatura, care falsificată.”
 
La Tribunalul Iaşi, pentru a demonstra acest lucru, Mihaiela Fetica spune că judecătorul de caz i-a admis o expertiză grafologică. “Am pierdut o pozitie foarte importanta in strainatate din aceasta cauza, mi-am pierdut jobul, m-am imbolnavit”, conchide ea. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: