Condiţii de neimaginat în clinica de stomatologie pentru copii din Iaşi: săli în care plouă, băi infecte şi mobilier antic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Condiţiile din Clinica de Stomatologie Infantilă din Iaşi
Condiţiile din Clinica de Stomatologie Infantilă din Iaşi

Clinica de Stomatologie Infantilă nu a fost reabilitată niciodată în cei 36 de ani de când a fost înfiinţată. Mobilierul este degradat, pereţii plini de igrasie şi toaletele murdare. Responsabilii promit că vor îmbunătăţi condiţiile de aici.

Intrarea în Clinica de Stomatologie Infantilă din Iaşi îi îngrozeşte şi pe adulţii care ajung aici în urgenţă, darămite pe copii. Primele lucruri care îţi sar în ochi sunt pereţii murdari, scaunele rupte, crăpăturile de pe lângă uşi.

Nici în interiorul cabinetelor nu este mai bine. Unele scaune unde se realizează lucrările stomatologice sunt lipite şi îngălbenite de vreme. Nici nu are cum arăta prea bine din moment ce din 1980 de când a fost înfiinţată, clinica nu a beneficiat de o reabilitare capitală.

La etaj, unde sunt sălile de practică pentru studenţi şi rezidenţi, tavanul are grave infiltraţii astfel că deseori plouă în clase. 

‘’De când a fost înfiinţată clinica, clădirea nu a avut reparaţii majore şi de aceea am ajuns să lucrăm în aceste condiţii. Este foarte greu, mobilierul este vechi, uitaţi că tavanul are infiltraţii, intră apă şi în bibliotecă, este foarte greu şi pentru noi, şi pentru studenţi. Sperăm să intrăm în reparaţii’’, spune prof. Irina Zetu de la Clinica de Stomatologie Infantilă. 

Cele mai proaste condiţii însă sunt la toalete. Băile pacienţilor sunt la demisol, iar aici sunt imagini de coşmar: ţevi ruginite, pereţi murdari, uşi care abia se mai închid, istalaţii depăşite de vreme.

Pacienţii mărturisesc că nu au încotro şi vin la această clinică pentru că beneficiază de gratuitate pentru serviciile stomatologice. 

‘’Este îngrozitor, strigător la cer, nu-ţi vine să intri în toaletele de acolo, nici în cabinete. Suntem însă nevoiţi pentru că nu ne permitem să mergem în privat să plătim. Lasă de dorit totul aici, din păcate nimeni nu se preocupă de modernizare. Este inadmisibil să arate aşa o clădire unde vin să se trateze şi copii’’, spune un părinte. 

De doi ani, clădirea se află în subordinea Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi. Responsabilii spun că au un proiect de reabilitare a clădirii în valoare de 3,5 milioane de euro, bani proprii. 

Vă mai recomandăm:

Imagini dureroase din sistemul sanitar: pacienţi puşi doi în pat într-un spital din Iaşi. „Nu putem refuza bolnavii”

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite