Comuna unde oamenii trebuie să facă cerere la primărie ca să se plimbe în parc. „Primarul crede că e comuna lui, moştenire de la tatăl său”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook/Eşti din Ţuţora dacă...
FOTO Facebook/Eşti din Ţuţora dacă...

Cu toate că decizia a fost luată în urma solicitărilor localnicilor, în comună părerile sunt împărţite. Unii spun că e bine aşa, alţii consideră că sunt încălcate drepturile omului.

Locuitorii comunei ieşene Ţuţora sunt obligaţi să depună o cerere la primărie dacă vor să se plimbe în parc sau pe terenurile de sport din comună după lăsarea serii, altfel, riscând să fie amendaţi. Decizia a fost luată de către primarul Cristinel Albu, care spune că s-a săturat să tot investească în obiecte de mobilier stradal şi în locuri de joacă, vandalizate în permanenţă. 

Aşa se face că, printr-o hotărâre oficială, primarul din comuna ieşeană Ţuţora a făcut un anunţ în care i-a anunţat pe localnici că a decis să interzică accesul în parcuri, locuri de joacă şi terenuri de sport după înserat.

Potrivit anunţului, accesul în parcuri, în curţile din cadrul şcolilor, dar şi pe terenurile de sport de pe raza comunei este interzisă după ora 17.00, cu excepţia Parcului Familiei, unde accesul este permis până la ora 20.00, copiilor de până la 14 ani, însoţiţi de către părinţi sau reprezentantul legal. „Accesul după ora 17.00 se va face doar cu cerere în prealabil de la Primărie”, se arată în anunţul oficial al Primăriei Ţuţora. 

„Primarul crede că e comuna lui, moştenire de la tatăl său”

Primarul spune că a luat măsura aceasta ca urmare a comportamentului celor care stăteau până noaptea târziu în parc. 

„S-a luat măsura ca pe timpul nopţii copiii să nu mai aibă acces în parcurile de joacă căci rămâneau până târziu la 12.00-1.00 noaptea, în afară de copii erau şi adolescenţii care consumau băuturi alcoolice, tutun şi alte produse, totodată vandalizând bunurile aflate în parc, bănci, uşi, pereţi, ce era prin împrejurimi”, spune Cristinel Albu, primarul comunei Ţuţora, pentru observatornews.ro.

Cu toate că decizia a fost luată în urma solicitărilor localnicilor, în comună părerile sunt împărţite. Unii spun că e bine aşa, alţii sunt de părere că sunt încălcate drepturile oamenilor. 

De exemplu, Florin Tofan, localnic al comunei Ţuţora, a scris pe o reţea de socializare, referitor la această decizie, că „primarul crede că e comuna lui, moştenire de la tatăl său”. Primarul Cristinel Albu i-a răspuns „este comuna tuturor şi măsurile luate sunt luate în urma sesizărilor cetăţenilor. Tu nu ai făcut nimic pentru comuna în care te-ai născut şi din acest motiv gândeşti astfel”. 

După mai multe reacţii din partea localnicilor, edilul Cristinel Albu a venit cu mai multe explicaţii „Nu dorim să facem un caz deosebit din acest fapt. Rog pe toţi cei care se simt lezaţi de acest aspect să vină cu argumente de ce este nevoie pentru acces în timpul nopţii în parcurile de joacă din curtea şcolii. Pentru terenul sintetic sau cel de iarba, trebuiesc luate măsuri de monitorizare deoarece sunt construite pe fonduri europene şi fonduri proprii. Nu este interzis accesul pe aceste terenuri însă trebuie să anunţaţi în prealabil. Vă mulţumesc!”

Sunt şi persoane care spun că decizia este una bună. „Consider că măsura aceasta sau chiar şi altele mult mai dure trebuiau luat odată cu înfiinţarea acestui parc. Nu mi se pare corect ca din cauza unor adolescenţi mai puţin corect educaţi să sufere alţii... Îmi duc copilul de doi ani în parc, dar practic nu prea mai ai unde te juca pentru că e distrus. Şi-au bătut joc de munca altuia. Leagăn rupt, bănci stricate. Nimic nu se păstrează. Păcat de investiţiile făcute!”, scrie Georgiana Oana la o postare pe o reţea de socializare.

Decizia ar putea fi anulată pe timpul verii, spun autorităţile locale din Ţuţora. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Şedinţă cu scântei la PNL. Ludovic Orban, criticat de Florin Roman şi Rareş Bogdan. Ce le-a răspuns şeful liberalilor

Cine este cercetătoarea de excepţie, ucisă în incendiul de la Matei Balş

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite