Comisar de Poliţie din Iaşi, „cârtiţă“ pentru un senator. Cât de uşor pot afla poliţiştii totul despre noi şi cum ne pot folosi datele personale împotriva noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un comisar de Poliţie din municipiul Iaşi este cercetat penal de procurori după ce a fost reclamat că ar fi căutat informaţii confidenţiale despre un avocat şi o judecătoare, la instigarea familiei unui senator.

Acuzaţii de spionaj cu un comisar de poliţie, un avocat, o judecătoare şi un senator din Iaşi. Comisarul de Poliţie Adrian Butnaru, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi, este cercetat penal, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, fiind acuzat că ar fi încălcat secretul vieţii personale al unui avocat şi a soţiei sale judecător. Butnaru ar fi căutat informaţii personale despre avocatul Cristian Constantin Curcă şi despre soţia sa, Lorena Curcă, magistrat la Judecătoria Iaşi, la instigarea soţiei senatorului Ionel Agrigoroaei. Butnaru ar avea o relaţie apropiată cu familia senatorului şi, potrivit unei sesizări depuse la Parchet, obţinută de “Adevărul”, Agrigoroaei ar fi avut nevoie de informaţii despre familia avocatului Curcă întrucât acesta este apărător al interlopului Vandam Constantin, cu care familia senatorului Agrigoroaei se află într-un conflict deschis de notorietate în Iaşi.

Ce conţine plângerea

Potrivit sesizării ajunse pe masa procurorilor ieşeni, avocatul Constantin Curcă ar fi aflat că a fost verificat în baza de date a Poliţiei în luna octombrie a anului trecut, atunci când conflictul dintre clientul său şi senator a degenerat. În plângere se arată că, pe 8 octombrie 2014, în timp ce se afla pe un trotuar de pe strada Sărărie, ar fi fost lovit în faţă cu un teanc de hârtii de soţia senatorului Agrigoroaei, Antoanela.

“În următoarea zi a incidentului, mă aflam în biroul executorului judecătoresc Chiriac Cătălin Răzvan, când, fără a bate la uţă şi fără a fi primită, a intrat Agrigoroaei Antoanela. A intrat începând să ameninţe executorul, spunându-i că nu ştie cu cine se pune. Imediat mi s-a adresat şi mie întrebându-mă: «domnule Curcă – fost poliţist, ce mai face soţia? Mai mătrăşeşte dosare? Tu de ce ai plecat din Poliţie? Te-ai săturat să trăieşti din şpagă? Ştii de plângerea de la Parchet?». Astfel, am rămas şocat şi indignat să observ că o persoană pe care am cunoscut-o pentru prima dată cu mai puţin de 24 de ore în urmă deţine atât de multe date de identificare referitoare la familia şi persoana mea“, se arată în plângere.

Avocatul Constantin Curcă mai susţine că, la finele lunii noiembrie, l-ar fi observat pe comisarul Adrian Butnaru stând la masă cu soţia senatorului. Avocatul Curcă a mai menţionat că poliţistul Adrian Butnaru ar fi accesat baza de date a Poliţiei folosindu-se de numerele de înmatriculare ale maşinilor sale şi a soţiei.
Corespondentul “Adevărul” l-a contactat ieri pe comisarul Adrian Butnaru însă acesta a refuzat să îşi expună un punct de vedere referitor la acuzaţiile care i se aduc invocând că se află în concediu. Potrivit unor surse juridice, procurorii ar fi început urmărirea penală împotriva sa în acest caz. În schimb, soţia senatorului Agrigoroaei nu a putut fi contactată.

Curcă îl reprezintă pe interlopul Vandam Constantin într-un litigiu pe care acesta îl are cu familia senatorului referitor la o vilă din cartierul ieşean Copou, pe care ambii şi-o revendică. În urmă cu câteva luni, senatorul a plecat din vilă iar Vandam Constantin a fost pus sub urmărire penală, sub control judiciar, pentru furt şi distrugere.

Citeşte şi: 

FOTO Un interlop din Iaşi a săpat un mormânt în curtea unui senator după care l-a ameninţat că îl va ucide. Detaliile unui caz fără precedent în România

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite