Colegiul Medicilor, după ce Diana Şoşoacă a blocat vaccinarea într-o comună din Iaşi: „Nu trebuie îngrădită  desfăşurarea unui act medical”

Colegiul Medicilor, după ce Diana Şoşoacă a blocat vaccinarea într-o comună din Iaşi: „Nu trebuie îngrădită  desfăşurarea unui act medical”

FOTO Arhiva Adevărul

Colegiul Medicilor a lansat un apel public, pentru ca medicii şi personalul medical să-şi poată desfăşura activitatea, pe viitor, în condiţii de siguranţă.

Colegiul Medicilor a reacţionat după ce senatoarea Diana Şoşoacă, însoţită de un grup de susţinători, a blocat procesul de vaccinare în comuna ieşeană Răchiteni, care se află în scenariul roşu din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. 
 
„Există voci pro şi contra – un drept pe care se bazează democraţia – însă în permanenţă trebuie să existe respect reciproc şi nu trebuie îngrădită sau perturbată nicio clipă desfăşurarea unui act medical, indiferent care este acesta. De asemenea, Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România solicită autorităţilor să asigure protecţia personalului medical implicat mai ales în procesul de vaccinare”, a precizat Colegiul Medicilor.
 
În context, Colegiul Medicilor a lansat un apel public, pentru ca medicii şi personalul medical să-şi poată desfăşura activitatea, pe viitor, în condiţii de siguranţă.
 
„Medicii şi personalul medical trebuie să îşi desfăşoare activitatea în condiţii adecvate şi de siguranţă. Intimidările, ameninţările sau agresiunile de orice fel nu îşi au locul şi nu trebuie să existe în momentul exercitării actului medical sau a oricărei activităţi în general”, se precizează în comunicatul transmis de Biroul Executiv al Colegiul Medicilor.
 
Sâmbătă, 4 septembrie, în centrul de vaccinare amenajat în comuna ieşeană Răchiteni nu s-a imunizat nimeni. Vina i-ar aparţine, potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi, doctorului Vasile Cepoi şi senatoarei Diana Şoşoacă.
 
Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a făcut plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte pe numele Dianei Şoşoacă
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările