Coadă de ambulanţe la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Strigătul disperat al medicilor

Coadă de ambulanţe la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Strigătul disperat al medicilor

FOTO: Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi

Ambulanţele stau la coadă pentru a intra la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, deoarece numărul de infectări cu coronavirus a explodat din nou în judeţ.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi este în stare de funcţionare la capacitate maximă. Corpun medical şi infrastructura spitalului sunt supuse unei presiuni foarte mari, în ultimele zile. 
 
„Ceea ce am preconizat, vizavi de evoluţia pandemică, este pe punctul de a deveni realitate. Spitalul îngrijeşte la nivelul tuturor pavilioanelor pacienţi COVID-19 cu forme medii spre severe, iar cele două terapii intensive formele severe şi critice. Toţi pacienţii, indiferent de sectorul unde sunt îngrijiţi, au nevoie de suport maximal din punct de vedere al oxigenoterapiei, fiind în proporţie de peste 99% nevaccinaţi”, au transmis reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.
 
În momentul de faţă, spitalul dispune de cinci locuri la ATI şi doar 10 locuri în cadrul pavilioanelor spitalului.  
 
„Colegii care activează în celelalte spitale suport au început să interneze şi să îngrijească pacienţi care nu mai pot fi absorbiţi de către spitalul nostru. Am detaşat specialişti către spitalele suport, astfel încât, pacienţii să aibă parte de cea mai calificată îngrijire. Revin cu îndemnul ferm, bazat pe date ştiinţifice irefutabile, de a se continua şi accelera vaccinarea populaţiei, dublată de respectarea măsurilor de prevenţie, măsuri bagatelizate în ultima perioadă. Aceste două elemente reprezintă singura armă de care dispunem în lupta acerbă pe care o continuăm neîntrerupt de 18 luni”, a declarat managerul spitalului, Florin Roşu.
 
La ultima raportare, la nivelul judeţului Iaşi au fost anunţate 225 de noi cazuri de coronavirus, iar incidenţa a crescut spectaculos, până la 1,01. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările