Clanul ţigănesc Tănase de la Iaşi luptă în instanţă pentru recuperarea a 3,5 kilograme de aur. “Mergem la CEDO dacă nu ne primim aurul înapoi!”

Clanul ţigănesc Tănase de la Iaşi luptă în instanţă pentru recuperarea a 3,5 kilograme de aur. “Mergem la CEDO dacă nu ne primim aurul înapoi!”

Olga Tănase, mama fraţilor din clanul interlop cu acelaţi nume FOTO Adevărul

Exponenţii clanului ţigănesc Tănase de la Iaşi solicită judecătorilor ieşeni restituirea unei cantităţi foarte mari de aur, indisponibilizată în urmă cu opt ani, în timpul unor percheziţii ce îl vizau pe Valter Păşniceanu, fratele mai mare al familiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Capul familiei Tănase, Olga, a depus, zilele trecute, o adresă la Tribunalul Iaşi prin care a solicitat înapoierea mai multor kilograme de bijuterii sau monezi. Olga Tănase a spune că bunurile respective fac parte din moştenirea familiei sale şi că autorităţile le reţin ilegal. Judecătorii au respins zilele trecute cererea ieşeancei însă aceasta spune că va face contestaţie.
 
În 2006, fiul cel mare al Olgăi Tănase, Valter Păşniceanu, era vizat de o anchetă a procurorilor, care făceau cercetări într-un dosar de trafic de persoane şi spălare de bani. În cadrul anchetei erau ridicate atunci 3,5 kilograme de aur. 
 
Tănase susţine că printre bunurile confiscate la momentul percheziţiilor se numărau mai multe bijuterii moştenite de la părinţii ei sau de la diferite rude, dar şi aproximativ 60 de monezi din aur. 
 
“Bijuteriile sunt moştenirea noastră de familie. Multe au aparţinut mie sau soţului meu, iar noi nu avem nicio treabă cu procesul acesta. Nu este corect să nu ni le dea înapoi. Nu am să mă las pentru că e vorba de moştenirea familiei noastre. Voi merge şi la CEDO dacă a nevoie pentru a recupera bunurile care ne aparţin”, a spus Olga Tănase corespondentului “Adevărul”. 
 
Tănase a mai spus că nu poate preciza ce valoarea ar avea bunurile indisponibilizate. “Nu se calculează niciodată în bani treburile astea. E vorba de moştenire de la părinţi, nu o putem calcula în bani”, ne-a mai spus Tănase.
 
Olga Tănase este mama interlopului ieşean Cosmos Tănase, arestat în prezent pentru trafic internaţional de droguri şi condamnat, în primă instanţă, la 15 ani de închisoare. Cosmos ar fi introdus în România, din Barcelona, aproape 1,5 kilograme de cocaină. 
 
 

Citeşte şi:

De unde vin banii interlopului ieşean Cosmos Tănase FOTO

Cum acţiona gruparea condusă de interlopul ieşean Cosmos Tănase

"Prinţul ţiganilor", Cosmos Tănase va fi adus în faţa judecătorilor

UPDATE "Prinţul ţiganilor", Cosmos Tănase, reţinut pentru trafic de cocaină GALERIE FOTO

Citeşte aici mai multe detalii despre evenimentul monden din toamna anului trecut, nunta lui Aleodor Tănase:

Adi Minune la nunta Prinţului Ţiganilor de la Iaşi: „Nu ne mai faceţi interlopi!"

FOTO Nuntă de interlopi cu manelişti şi firme de pază la Iaşi. Dedicaţii de mii de lei şi paradă cu maşini de lux VIDEO

  
CLICK pe poză pentru fotogalerie de la nunta lui Aleodor

FOTOGALERIE Maşini de lux la poarta lui Cosmos Tănase, interlopul din Iaşi care îşi însoară astăzi băiatul

Vipurile interlopilor la petrecerile clanului Corduneanu (VIDEO ŞI AUDIO)

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: