Ciocnire mafiotă între clanul Sportivilor şi Corduneni: mama interlopilor de la Iaşi, atacată în miez de noapte. Un lider interlop a fost reţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Preda, liderul clanului Sportivilor, a fost reţinut
Eugen Preda, liderul clanului Sportivilor, a fost reţinut

Patru persoane, printre care şi liderul clanului Sportivilor, Eugen Preda, au fost reţinute la Iaşi în dosarul unei răfuieli interlope. Suspecţii vor fi duşi la instanţă cu propunere de arestare.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, în noaptea de 29 spre 30 septembrie, în jurul orei 1.30, mama lui Costel Corduneanu, Georgeta, a sunat la 112 şi a anunţat că persoane necunoscute au încercat să-i incendieze casa din satul ieşean Dancu.

Bănuind că ar putea fi vorba de o răfuială interlopă, anchetatorii au demarat o investigaţie discretă ce a condus către clanul Sportivilor din Bucureşti, grupare infracţională condusă de Eugen Preda.

Acesta a fost reţinut de Poliţie pe 22 octombrie, fiind bănuit de instigare la distrugere. Alte trei persoane sunt cercetate în acest dosar, fiind acuzate că au urmat ordinele lui Preda.

„În fapt, s-a stabilit că în luna septembrie 2019 inculpatul Preda Eugen i-a determinat pe inculpaţii Naca Mihai şi Sandu Bogdan Ionuţ să incendieze locuinţa familiei Corduneanu, activitate concretizată în noaptea de 29/30.09.2019, când în jurul orei 01:30 Naca Mihai, Sandu Bogdan Ionuţ şi o a treia persoană neidentificată până în prezent, s-au deplasat din mun. Bucureşti până în localitatea Dancu, com. Holboca, jud. Iaşi cu autoturismul marca Jeep Grand Cherooke cu nr. de înmatriculare Anglia SJ05GTF, pus la dispoziţie de către inculpatul Naca Marian, unde au incendiat gardul locuinţei persoanei vătămate Corduneanu Georgeta”, a precizat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Potrivit acestuia, în imobil se aflau în acel moment cinci membri ai familiei Corduneanu, din care doi copii minori. Interlopii veniţi de la Bucureşti au folosit un bidon de 5 litri de benzină, focul propagându-se asupra unei clădiri din curtea familiei Corduneanu, însă fiind stins de locatari.

„Cercetările sunt efectuate în cauză de lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz, activităţile de până în prezent beneficiind de sprijinul lucrătorilor din cadrul: Direcţiei de Operaţiuni Speciale, Biroul de Operaţiuni Speciale Iaşi, Unitatea Teritorială de Analiză a Informaţiilor Iaşi, Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti, Serviciul Acţiuni Speciale. Cercetările continuă în cauză, urmând a se stabili întreaga situaţie de fapt”, a mai precizat Monica Palaghia.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite