Cine este universitarul găsit spânzurat de grindă, după ce şi-ar fi strangulat soţia în prima zi de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Maleon FOTO cuzanet.ro
Bogdan Maleon FOTO cuzanet.ro

Profesorul universitar doctor Bogdan Maleon, descoperit mort alături de soţie în vila lor din Tătăraşi în prima zi de Crăciun, era un om apreciat, cu o activitate academică importantă.

Pe pagina Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu“ din Iaşi apare un CV impresionant al prof. univ. dr. Bogdan-Petru Maleon. Acesta a completat pe 25 de pagini activitatea sa academică. Potrivit documentului, din 2015, Maleon era prof. univ. dr. la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza“, iar în acelaşi an a fost numit director al  Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu“ din Iaşi. A luat parte la  numeroase granturi de cercetare şi conferinţe internaţionale şi naţionale, dar a publicat şi zeci de articole şi volume de specialitate. În 2006, când şi-a susţinut teza de doctorat a primit premiul „Cea mai valoroasă teză de doctorat susţinută în anul 2006 în domeniul: Istorie, acordat de Universitatea «Alexandru Ioan Cuza»”.

Maleon a fost timp de cinci ani, din 2010 până în 2015, director al Muzeului Universităţii „Al. I. Cuza“ din Iaşi, dar şi reprezentat al Facultăţii de Istorie în Senatul Universităţii, în perioada 2012-2016. Imediat după absolvirea Facultăţii de Istorie, în 1998, a fost profesor titular la Şcoala „Moldova“ din Târgu Frumos, judeţul Iaşi.

Mesajul conducerii Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi, după moartea cuplului Maleon

Potrivit declaraţiei de avere, familia Maleon deţinea o casă, cumpărată în 2012, şi un autoturism Seat, fabricat în acelaşi an. Din 2012 apar şi două credite care totalizau peste 60.000 de euro. În ultima declaraţie de avere a lui Bogdan Maleon, publicată la mijlocului lui 2017, nu apar şi veniturile obţinute de soţia sa.

Anda-Elena Maleon (foto jos) era manager de proiect pentru diverse investiţii pe fonduri structurale. Potrivit unei prezentări din 2015, de pe events.finantare.ro, Anda „a absolvit Facultatea de Istorie, Specializarea Istorie-Limba Engleza şi Masterul de Managementul Afacerilor Mici şi Mijlocii din cadrul Scolii Elitec, FEEA, din cadrul Universităţii «Alexandru Ioan Cuza» din Iaşi. Timp de cinci ani a activat în domeniul auto şi cel financiar, dupa care a ales calea antreprenoriatului în mai multe domenii. Este acreditată ca manager de proiect, expert achiziţii publice, formator şi a avut numeroase colaborări cu mediul privat (Camera de Comert şi Industrie Iasi, Asociaţia Oamenilor de Afaceri Iaşi, JCI Iaşi etc.). A participat la scrierea si implementarea de proiecte cu finanţare nerambursabilă. În prezent deţine 2 companii (o firmă ce oferă consultanţă pentru scrierea şi implementarea de proiecte cu finanţare nerambursabilă si o editură) şi este preşedinte al unui ONG ce susţine dezvoltarea culturală şi socială a Regiunii de Nord-Est“.

Decanul Facultăţii de Istorie din Iaşi, despre tragedia din familia Maleon: „Bogdan, mai presus de tot şi de toate, şi-a iubit soţia“

Anda Maleon FOTO Facebook/ Anda Maleon

Soţia lui Bogdan Maleon a fost găsită moartă, cu urme de violenţă pe corp

Prietenii cuplului găsit fără suflare în casă sunt în stare de şoc:
„Au fost nişte oameni cărora le vom simţi lipsa“

În casa familiei Maleon a avut loc o tragedie luni, 25 decembrie. Directorul BCU a fost găsit spânzurat în casa sa de pe strada Alistar, din cartierul Tatăraşi, municipiul Iaşi. În aceeaşi locuinţă a fost găsit şi trupul soţiei sale, Anda, care prezenta numeroase urme de violenţă, inclusiv vânătăi în jurul gântului. Descoperirea a fost făcută de o rudă, luni, 25 decembrie, care a sunat imediat la 112. Anchetatorii cred că e vorba de o crimă, urmată de o sinucidere, dar iau în calcul şi alte variante. Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. 

Citeşte şi:
 

VIDEO Crimă şi sinucidere de Crăciun. Directorul Bibliotecii Universitare din Iaşi, găsit mort lângă soţie. Femeia avea urme de violenţă pe tot corpul

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite