Cine este Tudor Ciuhodaru, iniţiatorul proiectului prin care se cere închisoare pentru protestatarii care „împiedică exercitarea puterii de stat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tudor Ciuhodaru, medic de profesie, şi-a început cariera politică în 2008, la Iaşi, iar până în acel an a fost şef serviciu la unitatea de primire a urgenţelor Spitalul „Sf. Ioan“. Este unul din campionii traseismului politic debutând la PSD, trecând pe UNPR, PC, PP-DD şi înapoi  la PSD. În 2016, a fost ales pe lista de deputaţi a PSD Iaşi pentru un al treilea mandat de deputat.

Deputatul de Iaşi Tudor Ciuhodaru şi-a început cariera politică din postura de deputat din partea PSD. Potrivit cdep.ro, în mandatul 2008-2012, Ciuhodaru a fost parlamentar PSD până în 2010, din ianuarie 2010 până în februarie 2011 a fost independent, s-a înscris în PC din februarie 2011 până în toamna aceluiaşi an, iar apoi a devenit din nou independent.

În al doilea mandat, a fost ales deputat de Vaslui pe listele PP-DD, unde a stat până în aprilie 2015, apoi a ajuns la UNPR, pe listele căruia s-a regăsit până în martie 2016, iar de la începutul anului trecut este din nou la PSD. Cel de-al doilea a fost şi cel mai activ mandat, cu peste 1.400 de luări de cuvânt şi 171 de propuneri legislative înaintate, din care 11 devenite legi.

În cel de-al treilea mandat a fost ales ca deputat de Iaşi pe lista PSD, fiind pe locul 3 în listă. Deja are la activ 7 propuneri legislative dintre care şi cea de completare e Legii 286/2009 privind Codul Penal. Aceasta presupune pedepsirea cu închisoare de la 6 luni la 3 ani întreprinderea de acţiuni împotriva persoanelor sau bunurilor, săvârşite de una sau mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituţionale ori a îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat.

Legat de iniţiativa sa legislativă privind pedeapsa cu închisoare pentru protestatari, Ciuhodaru a declarat vineri dimineaţă, la un post de radio local, că este un proiect legislativ „depus şi în mandatul trecut, care vine să completeze un vid legislativ legată de acţiunile extremiste“. El nu a vrut să clarifice dacă s-a consultat cu şeful său de partid Liviu Dragnea cu privire la reluarea acestui proiect.

Purtătorul de cuvânt al PSD: Parlamentarii vor vota împotrivă

Potrivit declaraţie de avere din 2017, deputatul deţine o casă, două maşini şi mai multe depozie bancare ce însumează peste 130.000 de lei. Acesta a declarat şi o contribuţie la campania pentru PSD de 63.000 de lei.

Deputatul ieşean are datorii către două persoane fizice de peste 132.000 de lei scadente în 2018 şi 2020. Venitul lui Ciuhodaru din indemnizaţia de la Camera Deputaţilor a fost de peste 72.000 de lei, în timp ce soţia sa a obţinut în 2016 o moştenire de 86.000 de lei. Venitul soţiei deputatului, ca medic la Spitalul Sf Spiridon din Iaşi, a fost de peste 98.000 de lei anual, în timp ce Ciuhodaru a câştigat de la acelaşi spital în jur de 6.000 de lei.

Citeşte şi:

Măsuri dure cerute de SIF Moldova din cauza tranzacţiilor suspecte de la o firmă din grupul controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite