VIDEO Cine sunt oamenii morţi la Iaşi după ce au consumat spirt contrafăcut: „Erau muncitori, nu nişte depravaţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ancheta privind decesele celor zece persoane din Iaşi care au băut spirt sanitar contrafăcut a provocat panică printre locuitorii comunelor afectate.

Zece oameni au murit la Iaşi în ultimele zile după ce au consumat spirt sanitar fabricat cu alcool metilic. O anchetă este în desfăşurare, fiind vizată societatea de distribuţie cu sediul în Bucureşti administrată de oameni de afaceri de origine arabă. 

Patru dintre victimele înregistrate la Iaşi provin din localitatea Stolniceni Prăjescu. Potrivit nformaţiilor furnizate de medici, toţi au decedat din cauza faptului că au consumat spirtul sanitar contrafăcut.

„Se vehiculează patru decese în comuna noastră. Dar nu ştim dacă din cauza acestui lichid sau din cauza a ceea ce au consumat ei, mâncare sau nu ştiu. Ştiu că alcoolul sanitar este pentru uz extern, nu ştiu ce au găsit ei la analize. Cei care au decedat nu erau rude, locuiau separat. Erau oameni ai câmpului, îşi munceau pământul, erau legumicultori, deci nu erau nişte depravaţi”, a declarat Costel Hugianu, primarul comunei Stolniceni Prăjescu.

În satul Brăteşti, comuna ieşeană Stolniceni Prăjescu, au murit luni, 20 aprilie, trei persoane din cauza consumului de alcool sanitar. Ulterior, miercuri, 22 aprilie, a mai decedat una.

Prima reacţie oficială a autorităţilor:

"Poliţiştii ieşeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au desfăşurat 4 percheziţii domiciliare, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă, înşelăciune şi falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse.

La dată de 3 mai 2020, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi şi Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au desfăşurat 4 percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale, din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, înşelăciune şi falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse.

Poliţiştii ieşeni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 15 aprilie - 24 aprilie a.c., pe raza judeţului Iaşi au fost înregistrate 10 decese care ar fi fost cauzate de intoxicaţia cu alcool metilic.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că o societate comercială, din municipiul Iaşi, ar fi achiziţionat alcool sanitar de pe rază municipiului Bucureşti, iar ulterior l-ar fi distribuit mai multor societăţi de pe raza judeţului Iaşi.

În urmă activităţilor desfăşurate au fost identificate aceste societăţi comerciale şi au fost ridicate sticlele cu alcool sanitar, iar în urmă analizele efectuate, în substanţă ar fi fost fost identificată o cantitate foarte mare de alcool metilic.

În urmă percheziţiilor, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, iar 7 persoane au fost conduse la audieri.

Activităţile au beneficiat de sprijinul Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Iaşi, Brigăzii de Operaţiuni Speciale Iaşi şi Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., iar la acţiune au participat şi poliţişti din cadrul D.G.P.M.B. şi I.P.J. Ilfov. Cercetările continuă.". 

Percheziţii - spirt contrafăcut

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite