Cine este învăţătorul-consilier acuzat că jigneşte elevii dintr-o şcoală din Iaşi. Părinţii sunt disperaţi VIDEO

Cine este învăţătorul-consilier acuzat că jigneşte elevii dintr-o şcoală din Iaşi. Părinţii sunt disperaţi VIDEO

Constantin Şerban / FOTO: telem.ro

Învăţătorul acuzat că jigneşte elevii dintr-o şcoală din Iaşi nu recunoaşte veridicitatea înregistrărilor şi neagă ceea ce spun părinţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Înregistrări audio cu un limbaj agresiv folosit de un învăţător de clasa a II-a, din Iaşi, au fost făcute publice de către părinţii unor copii de la o şcoală din municipiu. Constantin Şerban, profesorul acuzat de comportament violent în timpul orelor, este consilier judeţean, are 69 de ani, iar în urmă cu patru ani ar fi trebuit să iasă la pensie. 
 
Învăţătorul neagă acuzaţiile şi veridicitatea înregistrărilor. 
 
”Reporter TeleM: Asta vrem să ştim, dumneavoastră eraţi pe înregistrarile audio?
 
Învăţător: Deci, acele înregistrări nu sunt veridice.
 
Reporter: Deci nu eraţi dumneavoastră?
 
Învăţător: Acele înregistrări nu sunt veridice, da?”
 
La finalul anului trecut, învăţătorul Constantin Şerban a fost acuzat că a bătut o elevă, dar a fost sancţionat cu „observaţie scrisă”.  
 
ISJ Iaşi a solicitat unităţii de învăţământ – cea care prin decizie internă a făcut angajarea pe o perioadă determinată a domnului profesor – să analizeze şi să ia toate măsurile care se impun, până la încetarea contractului individual de muncă.
 
Mama unuia dintre copii spune că a ajuns la disperare şi a pus aparatul de înregistrat în ghiozdan pentru a înţelege ce se întâmplă cu fetiţa ei, care a avut nevoie şi de ajutorul psihologilor.
 
”Cu domnul învăţător am probleme din clasa întâi. Fetiţa este în clasa a doua. Fetiţa mea nu ştie mai nimic. Până şi ieri, în ultima clipă s-a luat şi a zis că de ce mama ta a pus telefon sau reportofon să mă înregistreze? A zis că mă va da în judecată. Am depus plângeri încă de când era fetiţa în clasa I. A fost bătută, a avut degetul vânăt”, a declarat Paraschiva Nalbariu, mama unuia dintre copii. 
 
Înregistrările au apărut ieri pentru prima dată în presa locală din Iaşi. 
 
”Nu ai caiete, nu ai cărţi… şi ţie îţi trebuie papuci cu role, mă? Eşti un obraznic, mă! Îţi spun să te tunzi, decât papuci cu role mai bine tunde-te bă! Tunde-te! Tu auzi să te tunzi? Ce programare, mă, mă duc acolo şi mă tund! Ce, tu eşti cucoana Manda să te programezi? Ia loc! Dă-ţi aia din cap! Mai bine îţi cumpără cămaşă! Măi taci măi din gură, te-ai învăţat ca o ţaţă. Bărbaţii vorbesc mai puţin (...) Brian, te ia mama dracului, Brian, treci mai departe! (...) De ce n-ai citit lecţia, măi, lecţia e de două zile. De ce nu citeşti lecţia!!! Ridică-te-n picioare! Băi, tu lecţia trebuie să o citeşti de 10 ori! Ia loc! Leneşule! Te joci toată ziua! (...) Băi tu nu auzi, fir-ai al dracului, tu nu auzi!”, se aude pe înregistrările publicate de 7iasi.ro. 
 
SURSA  AUDIO: 7iasi.ro
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările