Cine este femeia despre care a vorbit Papa Francisc la Iaşi. „Bunicii visează când nepoţii merg înainte, iar nepoţii au curaj când iau rădăcini de la bunici“

Cine este femeia despre care a vorbit Papa Francisc la Iaşi. „Bunicii visează când nepoţii merg înainte, iar nepoţii au curaj când iau rădăcini de la bunici“

FOTO Facebook Ştefan Lupu

Un profesor de la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iaşi a făcut publică o imagine cu bătrâna despre care a vorbit Papa Francisc pe scena de la Iaşi, de 1 iunie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bătrâna a venit să îl vadă pe Papă împreună cu nepotul său de două luni, pe care i l-a şi arătat acestuia. Gestul femeii l-a impresionat pe Papa Francisc, care a amintit de ea în timpul discursului susţinut în capitala Moldovei.  

„Termin, mai rămâne un paragraf, dar nu vreau să neglijez să spun o experienţă pe care am avut-o în timp ce intram în piaţă. Era o bătrână, destul de bătrână, bunică. În braţe avea nepotul de două luni mai mult sau mai puţin, nu mai mult. Când am trecut mi l-a arătat. Zâmbea, şi zâmbea cu un zâmbet de complicitate, ca şi cum mi-ar spune: „Uite, acum eu pot să visez!”. Pe moment, m-am emoţionat şi n-am avut curajul să merg şi s-o aduc aici în faţă. Pentru aceasta povestesc asta. Bunicii visează când nepoţii merg înainte, iar nepoţii au curaj când iau rădăcinile de la bunici”, a spus Papa Francisc, în timpul discursului său de la Iaşi.

În postarea de pe pagina de Facebook a profesorului de teologie dogmatică a Institutului Teologic din Iaşi, Ştefan Lupu, bătrâna a fost recunoscută de mai multe persoane. Conform acestora, femeia se numeşte Anica şi trăieşte în Bărzuleşti, Bacău.

Citiţi şi:

Papa Francisc a citat din Eminescu în timpul discursului de la Iaşi: „Fericirea noastră personală se realizează făcându-i fericiţi pe ceilalţi”

Familie de români cu 28 de membri, adunată la Iaşi, de peste tot în lume, cu ocazia vizitei papei

Mesajul unui tânăr IT-ist către Papa Francisc: „La facultate şi la muncă fac eforturi să nu îmi fie ruşine să îmi mărturisesc credinţa”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: