Cine sunt cei patru membri ai echipajului SMURD Iaşi care au murit în elicopterul prăbuşit în R. Moldova. Doctoriţa lucra de un an şi jumătate la SMURD şi avea un copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul de urgenţă Mihaela Dumea, asistentul Gabi Sandu, ambii din cadrul SMURD Iaşi, pilotul Doru Gavril şi copilotul Voicu Şocae sunt cei patru membri ai echipajului SMURD Iaşi, care au murit după prăbuşirea elicopterului medical în Republica Moldova. Tragedia a avut loc joi, 2 iunie, pe raza localităţii Haragîş din Basarabia.

Surse multiple au precizat cotidianul "Adevărul" că la bordul elicopterului SMURD care s-a prăbuşit în jurul orei 14.30, în Republica Moldova, se aflau doctoriţa Mihaela Dumea şi asistentul medical Gabi Sandu, care lucrează în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. Gabi Sandu, o altă victimă a tragediei, este unul dintre cei mai vechi asistenţi care zboară pe elicopterele SMURD Iaşi, cu o experienţă de peste 10 ani. Soţia sa este, de asemenea, angajată a SMURD Iaşi. Cei doi au un copil în clasa I.

Medicul ieşean lucra în cadrul SMURD din luna decembrie 2014, potrivit paginii sale de Facebook, şi avea un copil de 4 ani. 


Elicopterul SMURD Iaşi s-a prăbuşit pe teritoriul Republicii Moldova, unde plecase pentru a prelua un pacient în vârstă de 80 de ani. Imagini cu cei patru salvatori ieşeni au fost surprinse pe teritoriul ţării vecine, pe un stadion, în timp ce prelua pacientul pentru care se deplasaseră în Moldova. 

Din primele informaţii, se pare că vremea din momentul prăbuşirii elicopterului era nefavorabilă. În momentul

mihaela_dumea

prăbuşirii elicopterului SMURD, în zonă ploua torenţial. "Am văzut o mână, un picior, căştile piloţilor. Martorii au scos un pilot cu tot cu scaun, dar doi erau arşi. Sunt trei cadavre. Au căzut în marginea localităţii. Nu sunt victime printre locuitorii satului. Au căzut în pădure. Nimeni nu a rămas în viaţă. Plouă tare. Poliţiştii strâng totul grămadă. E straşnic. Aproape este stadionul. Nu cred că pilotul a încercat să aterizeze pe stadion. Elicoperul avea viteză, dar a zburat normal. Vântul e moderat acum, nu e puternic", a declarat un martor publicaţiei publika.md.

VIDEO: ULTIMELE IMAGINI CU CEI PATRU SALVATORI, ÎN VIAŢĂ

Pe lângă Mihaela Dumea şi Gabi Sandu, încă două persoane, pilotul, comandorul Doru Gavril, şeful Unităţii Speciale de Aviaţie, cu o experienţă de peste 2.000 de ore de zbor, şi copilotul său, Voicu Şocae, au decedat în urma tragediei aviatice. 

Este al doilea accident de asemenea anvergură care are loc în cadrul SMURD Iaşi, după tragedia de acum 10 ani, când patru persoane au murit în timpul unui exerciţiu. 

Mai multe despre tragedia SMURD din Republica Moldova:

VIDEO Ultimele imagini din ziua tragediei cu cei patru membri ai SMURD Iaşi care au murit după prăbuşirea elicopterului în Republica Moldova

Premoniţiile macabre ale pilotului mort în accidentul aviatic SMURD Iaşi. Ultimul interviu: „Îmi cunosc limitele. Una e să zbori şi alta e să mergi pe trotuar”

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite