Cine este Costel Alexe, propunerea PNL pentru Ministerul Mediului. Doctor în meteorologie, promovat de Relu Fenechiu

Cine este Costel Alexe, propunerea PNL pentru Ministerul Mediului. Doctor în meteorologie, promovat de Relu Fenechiu

Costel Alexe, ministrul propus la Mediu

Deputatul ieşean Costel Alexe, aflat la al doilea mandat de parlamentar, este propunerea lui Ludovic Orban pentru funcţia de ministru al Mediului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Costel Alexe este preşedintele PNL Iaşi, funcţie pe care a ocupat-o după ce a fost promovat în politică în perioada în care filiala judeţeană era controlată de Relu Fenechiu.

Alexe, în vârstă de 36 de ani, este parlamentar din partea liberalilor din 2012. Ministrul desemnat este vicepreşedintele Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic.

Înainte de a ajunge deputat, Costel a condus Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi, instituţie la care lucrase anterior şi pe funcţia de consilier juridic. Din CV-ul său aflăm că, în perioada 2004-2005, în timpul studiilor, Alexe lucra ca operator sondaje de opinie.

În ceea ce priveşte studiile, Costel Alexe este absolvent al Facultăţii de Geografie si Geologie, specializarea din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. 

Ulterior, deputatul a absolvit un master în Mediul Actual si Dezvoltare Durabila, Biodiversitate şi Arii protejate pentru ca în 2012 să devină doctor în Climatologie şi Meteorologie.

Costel Alexe este căsătorit cu Raluca Alexe, formator la o firmă privată din Iaşi. Cei doi au împreună doi băieţi. Familia Alexe are patru terenuri şi trei apartamente, dar şi credite de 100.000 de euro şi 140.000 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: