Cine sunt cei nouă români aflaţi în Sri Lanka în momentul exploziilor şi de ce au ajuns în ţara asiatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP
FOTO AFP

Opt elevi români şi un profesor s-au aflat la doar câţiva kilometri de locul atentatelor care au zguduit Sri Lanka duminică, 21 aprilie.

Tinerii sunt elevii Colegiului „Costache Negruzzi” din Iaşi şi plecaseră într-un schimb de experienţă în ţara asiatică. Aceştia erau în Colombo, dar după masacru au fost cazaţi într-o bază militară aflată într-un alt oraş, la o distanţă de vreo 400 de kilometri de locul unde au avut loc exploziile sângeroase care au ucis peste 200 de oameni şi au rănit 500. Patru dintre ei sunt în clasa a X-a, iar ceilalţi patru în clasa a XI-a. 

Cei nouă români nu au fost răniţi şi vor părăsi Sri Lanka în 26 aprilie. 

„Este vorba de un grup de opt elevi de la Colegiul Negruzzi din Iaşi. Aceştia erau plecaţi împreună cu un profesor, într-un schimb de experinţă. Sunt cazaţi într-o bază militară, unde sunt în siguranţă. Vom face demersurile necesare pentru ca zilele următoare să îi aducem cu bine acasă, a declarat Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe.

Directorul colegiului, Elvira Rotundu, spune că atât ea, cât şi părinţii au luat legătura cu tinerii şi că aceştia au confirmat că sunt sănătoşi şi că primesc sprijin pentru a fi aduşi acasă. 

Atacurile sângeroase au avut loc în duminca Paşterlui Catolic şi au vizat mai multe biserici, hoteluri şi locuinţe. 

Citiţi şi:

Mărturii după atacurile din Sri Lanka. Preot: „Bucăţi de carne erau împrăştiate pe toţi pereţii“

Explozii la hoteluri de lux şi biserici din Sri Lanka, de Paştele catolic: 207 morţi şi peste 450 de răniţi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite