Cinci pârtii de schi din Europa în care vă puteţi petrece Sărbătorile de Iarnă

Cinci pârtii de schi din Europa în care vă puteţi petrece
Sărbătorile de Iarnă

FOTO Guliver / Getty Images / Alexander Hassenstein

Austria, Franţa şi Elveţia sunt printre ţările favorite ale pasionaţilor sporturilor de iarnă. Vă prezentăm câteva dintre cele mai frumoase locuri din Europa în care puteţi schia în această iarnă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Val Thorens

Această staţiune din Franţa este situată la o altitudine de 2.300 de metri, fiind cea mai înaltă din Europa. În anii 2014, în 2015 şi în 2016 a fost desemnată „cea mai bună staţiune de schi din Europa“, voturile fiind exprimate de turişti pe site-ul European Best Destination. 

Tot acolo se află şi 3 Vallée, cea mai mare zonă de schi din lume,cu aproximativ 600 de kilometri de pârtii interconectate. „Crezul Val Thorens se bazează pe reinventarea bucuriei pentru a le oferi oaspeţilor cea mai frumoasă vacanţă posibilă“, menţionează European Best Destinations.


St. Moritz

Considerată una dintre cele mai vechi staţiuni de iarnă din lume, St. Moritz se bucură de 322 de zile însorite pe an, record în Elveţia. Situată în Alpii elveţieni, staţiunea este singura din Elveţia care a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă, în 1928 şi 1948.

Sölden

 Staţiunea este situată într-una cele mai mari regiuni de ski din Austria. Potrivit Direct Booking, aici se poate schia pe doi gheţari, respectiv Rettenbach si Tiefenbach, conectaţi printr-un tunel de ski lung de 170 de metri la 3.000 de metri altitudine. Pasionaţii de ski au la dispoziţie cu 151 km de pârtii, deserviţi de 34 de instalaţii de transport pe cablu moderne cu o capacitate de preluare de 69 000 persoane pe oră. 

Kitzbühel

Staţiunea este situată între Hahnenkamm (1712 m) şi Kitzbühler Horn (1996 m). „Skipass-ul "Kitzbühel" vă pune la dispoziţie 179 km de plăcere pe zăpadă - cu ture de schi chiar 215 km! 54 instalaţii vă transportă comod la pârtiile de la Gaisberg, Pengelstein, Hahnenkamm, Kitzbüheler Horn şi Resterhöhe - la 2000 m altitudine. Datorită celor mai moderne instalaţii pentru zăpadă artificială, domeniul de schi Kitzbühel dispune de pârtii bine preparate pe termen îndelungat”, se arată pe site-ul de specialitate Direct Booking.


Megève

Situată în sud-estul Franţei, staţiunea are în jur de 4.000 de locuitori. Ea  face parte din regiunea de ski “Evasion Mont Blanc”, ce are 440 km de pârtii şi 122 instalaţii pe cablu, totul cu un singur skipass “Evasion”!, conform Skimania.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: