Cinci invenţii care au revoluţionat lumea femeilor. Când s-au lansat pe piaţă sutienele, pantofii cu toc şi epilatoarele

Cinci invenţii care au revoluţionat lumea femeilor. Când s-au lansat pe piaţă sutienele, pantofii cu toc şi epilatoarele

Pantofii cu toc, simbolul înaltei societăţi în Antichitate FOTO Arhivă

Cinci descoperiri au revoluţionat lumea femeilor. De exemplu, istoria pantofilor cu toc, un articol de încălţăminte destinat exclusiv sexului feminin, se scrie din Antichitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Pantofii cu toc – Istoria pantofilor cu toc, articole de încălţăminte destinat exclusiv sexului feminin, se scrie din Antichitate. În Egiptul Antic, de exemplu, pantofii cu toc erau folosiţi de bărbaţii din înalta societate în timpul ceremoniilor.

În aceeaşi perioadă, măcelarii purtau pantofi cu toc să nu se murdărească pe picioare cu sângele animalelor sacrificate. Pantofii „stiletto” sunt o invenţie a designerului Andre Perugia, care a confecţionat încălţăminte cu tocuri cui la începutul secolului al XX-lea.

2. Sutienul – Sutiene asemănătoare celor moderne se folosesc încă din secolul al XIV-lea înaintea erei noastre. Articolele vestimentare, nişte bustiere strânse cu sfori, erau folosite de femeile atlet din Creta pentru a executa mişcările cât mai amplu. 

FOTO newsfeed.time.com

În Antichitate, femeile din Egipt, Grecia, China şi Imperiul Roman purtau diferite articole vestimentare pentru a-şi ascunde zona sânilor. Sutienul sub forma actuală a fost creat de poeta de origine americană Caresse Crosby, în 1913, în Boston. În acelaşi an, poeta a vândut patentul invenţiei sale companiei Warner Brothers pentru suma de 1.500 de dolari.

3. Anticoncepţionalele – Pilula contraceptivă a fost lansată în Statele Unite ale Americii, în 1960. Pe 1 ianuarie 1961, compania Bayer Schering Pharma a lansat pilula contraceptivă în Australia. Aceeaşi companie a lansat pilula contraceptivă şi în Europa. Bayer Schering Pharma a început să lucreze în domeniul cercetării hormonale din 1920. Reacţiile iniţiale după lansarea pilulei contraceptive au fost nefavorabile invenţiei. În anii ’60-’70 anticoncepţionalele puteau fi utilizate doar de femeile căsătorite şi de cele cu probleme ginecologice. În 2008, peste 60 de milioane de femei din toată lumea utilizau pilule contraceptive.

4. Epilatorul – Primul epilator a fost lansat în Israel, în 1986, de compania Mepro. Dispozitivul „Epylady” era compus dintr-un arc cu mai multe coarde strânse unele lângă altele. Arcul era îndoit manual şi astfel firele de păr pătrundeau între coardele aparatului. Când revenea în poziţia iniţială, arcul fixa firele de păr şi astfel la tragerea spre exterior, firele nedorite se desprindeau brusc.

FOTO leiaspeia.blogspot.com

5. Absorbantele – Primele dovezi despre produsele de igienă intimă folosite de femei datează din Grecia Antică. Absorbantele antice erau confecţionate dintr-o bucată de ţesătură care se înfăşura pe o bucată de lemn bine lustruită. Absorbantele moderne, lansate pe piaţă în 1929, sunt confecţionate din materiale delicate cu rol în menţinerea igienei intime pe parcursul zilei. 

Citeşte şi:

Ce însemna şamponarea părului în Londra, la începutul secolului al XIX-lea

citeste totul despre: