Cinci dintre cele mai populare invenţii de tip „board games“ cu care vă puteţi umple weekendurile

Cinci dintre cele mai populare invenţii de tip „board games“ cu care vă puteţi umple weekendurile

Kocurile de societate sunt din ce în ce mai populare în România FOTO http://apaladinincitadel.blogspot.ro/

Jocurile de strategie în care participă mai multe persoane au devenit foarte populare în ultimii ani. Ele sunt jucate cel mai adesea de tineri, însă sunt şi pe placul copiilor. Vă prezentăm o colecţie de cinci jocuri de strategie pe care le puteţi juca alături de prieteni.

1. Coloniştii din Catan. Acest joc se află în topul vânzărilor din lume şi în România, este conceput de un german şi adaptat şi în limba română. Jucătorii trebuie să dezvolte, pe o planşă, oraşe şi civilizaţii în miniatură, respectând un set de reguli. Publicaţia americană „The Washington Post“ l-a numit „Jocul de societate al timpurilor noastre“. 

 
2. Monopoly. Este un joc a cărui origini sunt în SUA şi care mai este numit şi “Jocul de schimburi comerciale rapide cu proprietăţi”. Regulile sunt simple, jucătorii având posibilitatea de a se mişca pe o suprafaţă de joc, deplasându-se în funcţie de numărul decis de zaruri, pentru a-şi mări proprietăţile imobiliare.  
 

 
3. Activity. Este un joc de comunicare care presupune formarea mai multor echipe ce trebuie să ghicească o serie de cuvinte prin diverse metode: mimat, desenat, descris verbal. Jucătorii individuali sau echipele încearcă printr-un joc actoricesc, desen sau descriere verbală să ghicească diferite cuvinte sau expresii şi astfel să înainteze pe traseul jocului.
 

 
4. Dixit. Este un joc ce a fost lansat în 2008, în 2010 fiind desemnat jocul anului. Este un joc de cărţi, ce are o durata estimata de 30 de minute, şi care se joacă în 3-6 jucători. „În fiecare tură, unul dintre jucători este povestitorul. El alege 1 cele 6 imagini din mâna sa şi, pe baza acesteia, va spune o propoziţie (fără a arăta cartea celorlalţi jucatori). Ceilalţi jucători aleg dintre cele 6 cărţi din mâna lor pe cea care se potriveşte cel mai bine cu propoziţia spusa de povestitor şi îi dau aceasta carte fără ca ceilalţi să vadă cartea”, e descrierea jocul, conform boredgames-blog.ro
 

 
5. Saboteur. Este un joc de cărti ce a fost conceput în in 2004. Potrivit regulilor, jucătorilor le sunt oferite două posibile identităţi:pitici mineri, care trebuie să ajungă în ce mai scurt timp la aur sau sabotori, care încearcă să îi împiedice pe mineri să construiască. Jucătorii îşi dau seama de identitatea celorlaţi pe parcursul jocului. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: