Chirurg acuzat de 19 mite: până la 1.500 de euro operaţia. Mai mulţi bolnavi care au plătit au fost puşi sub acuzare

Chirurg acuzat de 19 mite: până la 1.500 de euro
operaţia. Mai mulţi bolnavi care au plătit au fost puşi sub acuzare

Eugen Bitere a fost plasat sub control judiciar FOTO Youtube/Prima Tv Iaşi

Procurorii ieşeni instrumentează un dosar penal în care mai mulţi bolnavi şi rude ai acestora sunt cercetaţi pentru dare de mită. În mijlocul investigaţiei se află chirurgul Eugen Bitere, asupra căruia planează suspiciuni privind comiterea a nu mai puţin de 19 fapte de corupţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Eugen Bitere a activat în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi şi, până la finele săptămânii trecute, s-a aflat în arest la domiciliu. Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au decis ca acesta să fie plasat sub control judiciar, măsură care îi interzice medicului să îşi exercite profesia. De asemenea, el nu are voie să ia legătura cu ceilalţi inculpaţi sau suspecţi din dosar, precum nici cu martorii.

Începând cu luna iulie, Bitere a fost şi arestat preventiv în acest dosar, fiind, ulterior, plasat în arest la domiciliu. Potrivit referatului de arestare preventivă, în timpul exercitării profesiei, „Bitere Eugen-Valentin solicita şi primea de la pacienţi sau rudele acestora sume importante de bani“.

O faptă imputată medicului ieşean datează din octombrie 2016, atunci când Bitere ar fi pretins de la pacientul S.D.I. suma de 7.000 de lei în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale. Procurorii spun că pacientul nu a putut obţine această sumă, aşa că i-a oferit chirurgului, printr-un intermediar, „doar“ 4.000 de lei. O a doua faptă imputată lui Eugen Bitere este plasată în perioada 2 februarie - 16 februarie 2017, când doctorul ar fi primit 1.000 de lei de la o pacientă pentru a efectua o intervenţie chirurgicală.

În cursul lunii aprilie, Eugen Bitere ar fi pretins pacientului P.V., dar şi fratelui acestuia, suma de 1.500 de euro pentru o operaţie. „Deoarece cei doi nu dispuneau de această sumă de bani, a acceptat şi primit în cursul lunii mai 2017 suma de 4.500 lei de la P. G. după ce a efectuat actul medical“, au precizat anchetatorii. De asemenea, pe 6 iunie, chirurgul ar fi cerut tot 1.500 de euro, însă de această dată de o pacientă şi fiica acesteia. Pe 15 iunie, Eugen Bitere ar fi pretins 1.500 de euro de la un pacient, primind efectiv suma de 1.300 de euro.

Sunt doar câteva dintre faptele imputate doctorului ieşean. După ce acesta a fost arestat, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au adunat informaţii şi cu privire la posibila comitere a altor fapte. Soţia chirurgului, Monica Bitere, a lucrat, în trecut, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Ea s-a pensionat înainte ca soţul ei să fie arestat. 

Citeşte şi: 

Pacient sărac jecmănit de un chirurg celebru, înainte de operaţie. „Cinci mii te costă, cincizeci de milioane”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: