Chiria noului sediu al Direcţiei Drumuri şi Poduri Iaşi este de peste 38.000 de euro pe lună, deşi proprietarul clădirii ceruse recent o sumă mult mai mică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sfintirea sediului FOTO ZIARUL DE IASI
Sfintirea sediului FOTO ZIARUL DE IASI

Jurnaliştii Ziarului de Iaşi au publicat o anchetă în care dezvăluie că mutarea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi într-un nou sediu ar costa mult mai mult decât ceruse iniţial afaceristul care închiriază clădirea.

Noul sediu al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, sfinţit zilele trecute de un sobor de şase preoţi, va costa Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) puţin peste 38.000 de euro pe lună arată Ziarul de Iaşi. CNAIR a fost de acord, printr-o hotărâre a Consiliului de Administraţie, să plătească 38.097,30 de euro pentru găzduirea birourilor DRDP Iaşi într-un spaţiu în suprafaţă de aproape 2.460 mp.

Potrivit anunţurilor afişate pe mai multe pagini de internet de către agenţia imobiliară care a gestionat oferta, întreg spaţiul respectiv era oferit, anterior găzduirii DRDP Iaşi, pentru suma de numai 15.000 de euro pe lună.

Şeful DRDP Iaşi, Ovidiu Laicu, a declarat pentru Ziarul de Iaşi că în preţ intră şi reamenajarea celor cinci etaje ale clădirii şi că ar fi putut lua spaţiul nmai ieftin, dar fără amenajări. „Or, compartimentările m-ar fi costat măcar la fel de mult, dar gândi­ţi-vă cât ar fi durat licitaţiile“, a adăugat el.

La rândul său, Ştefan Covalciuc, proprietarul clădirii, a declarat, pentru Ziarul de Iaşi, că nu poate confirma suma din contractul de închiriere şi că soţia lui administrează clădirea. Jurnaliştii de la Ziarul de Iaşi nu au reuşit să o contacteze pe soţia lui Covalciuc.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite