Caz cutremurător în lumea cerşetorilor. Copilă pedepsită prin tăierea organelor genitale. Reacţia agresorului: „Ce să mai zic, asta e!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei persoane acuzate de trafic de minori şi viol au fost prezente miercuri, 6 noiembrie, la Curtea de Apel Iaşi, acolo unde au dat declaraţii despre faptele imputate. Unul dintre traficanţi, acuzat că ar fi tăiat organele genitale victimei sale, de 14 ani, a precizat în faţa judecătorilor, ca ultimă mărturie, că „asta e”, precizând că nu mai are nimic de completat.

Victima celor trei persoane este o fată de 14 ani, racolată în octombrie 2012 în timp ce se participa la sărbătoare Sfintei Parascheva. Minora a fost dusă de Florin Lăzăriuc, Gheorghe Buruiană şi Simona Valache la Bucureşti, acolo unde a fost cazată într-un imobil insalubru şi obligată să cerşească în diferite zone ale oraşului.

Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism, cei care instrumentează cazul, minora a fost violată de către cei doi bărbaţi arestaţi de la momentul racolării şi până în octombrie 2013, atunci când fata a reuşit să scape.

Anchetatorii au mai notat că victima era bătută frecvent de către traficanţi sau arsă cu ţigara atunci când nu aduna îndeajuns de mulţi bani. Cea mai cruntă pedeapă a primit-o în luna octombrie a acestui an atunci când Gheorghe Buruiană i-a tăiat clitorisul adolescentei.

Circ în sala de judecată

Miercuri, 6 noiembrie, cei trei au fost prezenţi la Curtea de Apel Iaşi acolo unde s-a judecat recursul intentat împotriva soluţiei prin care aceştia au fost arestaţi. Traficanţii fuseseră încarceraţi pentru 29 de zile la finele săptămânii trecute. Şedinţa s-a desfăşurat cu dificultate deoarece Florin Lăzăriuc şi Simona Valache nu au putut preciza magistraţilor când s-au născut. “Nu mai ştiu asta, doamnă”, a spus Lăzăriuc, întrebat despre data naşterii. La rândul ei, Valache a spus că nu ştie când s-a născut însă ştie că în perioada următoare ar trebui să împlinească 22 de ani.

La finalul judecării recursului, respins mai apoi de judecători, cei trei au avut ultimul cuvânt. Florin Lăzăriuc a dat vina pe Buruiană că a tăiat-o “acolo jos” pe victimă, în timp ce Simona Valache a cerut să fie eliberată pentru că nu este vinovată cu nimic. Frapantă a fost declaraţia lui Gheorghe Buruiană care a comentat faptele spunând: “Ce să mai zic acum? Asta e!”

Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada în care minora a fost exploatată părinţii ei nu au apelat la Poliţie preferând, fără sorţi de izbândă, să o găsească pe cont propriu. În octombrie 2013, ea a reuşit să fugă ajungând la Iaşi, acolo unde a fost internată la spital. Medicii au fost cei care au alertat autorităţile. Ulterior, procurorii au mai descoperit alte două victime ale celor trei traficanţi. Aceştia sunt din judeţul Botoşani. 

Citeşte şi:

Povestea impresionantă a unei copile de 14 ani. Bătută, drogată, arsă cu ţigara şi obligată să facă sex cu o sută de bărbaţi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite