Centru pentru alcoolici la Spitalul „Socola“

Astăzi s-a inaugurat noul sediu al Centrului de Recuperare Post-Cură pentru persoanele cu probleme legate de consumul excesiv de alcool.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acesta este situat pe şoseaua Rediu Tătar nr.21-23 şi are o capacitate de adăpostire a şase persoane. Pacienţii pot sta internaţi de luni până vineri şi vor beneficia de serviciile a doi asistenţi sociali şi a unui psiholog. „Este un centru în care se aplică o metodă multifamilială. Participă şi familiile pacienţilor la tratamentul lor pentru ca aceştia să se integreze, să socializeze", a spus Ovidiu Alexinschi, coordonatorul Asociaţiei Cluburilor Alcoolicilor în Recuperare Iaşi.

Pacienţii vor plăti serviciile de care beneficiază în funcţie de posibilităţile materiale pe care le au. Cu ocazia inaugurării sediului a fost organizată o masă rotundă la care au participat specialişti în domeniul săn[tăţii mintale şi alcoologie din ţară şi străinătate. Tema dezbaterii a fost „Serviciile alcoologice teritoriale în România şi în lume".


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: