Cele mai potrivite rase de câini pentru apartament. Cum arată câinele cel mai grijuliu cu copiii

Cele mai potrivite rase de câini pentru apartament. Cum arată câinele cel mai grijuliu cu copiii

Shih Tzu  Foto Pinterest

De cele mai multe ori mărimea contează atunci când îţi doreşti un companion canin şi locuieşti la bloc, într-un apartament nu foarte spaţios. Un alt aspect care trebuie luat în considerare când alegi un câine este docilitatea şi nevoia de mişcare a acestuia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iubeşti animalele, dar te descurajează faptul că locuieşti într-un apartament? Ar trebui să ştii că există o mulţime de dovezi că viaţa într-un apartament poate fi adecvată pentru o mulţime de rase de câini, cu condiţia să îi asiguri animalului tău tot ceea ce orice alt câine are nevoie: plimbări zilnice regulate.
 
Iată câteva rase de câini potrivite pentru apartament: 
 
Bichon Frisé - Ce este interesant la acest câine cu greutatea între 3 şi 5 kilograme, latră destul de rar, doar pentru a-şi atenţiona stăpânul că este cineva la uşă sau că are o problemă urgent. Este însă un animal destul de energic şi are nevoie de mişcare, indiferent că este vorba despre plimbări în parc sau de activitate de interior.
 
                                         Bichon Frisé  Foto Pinterest
 
Yorkshire Terrier, mic şi liniştit 
 
Acest câine micuţ şi destul de liniştit cântăreşte între 2 şi 3 kilograme şi are o lungime de aproximativ 23 de centimetri, deci nu reprezintă o problemă nici pentru un spaţiu locuibil modest. Se adaptează rapid situaţiilor, dar şi cu persoanele noi. Este mulţumit dacă i se acordă atenţie şi este în stare să lenevească în braţele stăpânului cât e ziua de lungă. 
 
                                      Yorkshire Terrier    Foto Pinterest
 
 
Bulldog englez
 
Este un câine de mărime medie căruia îi place mai mult să stea tolănit decât să alerge prin parc, prin urmare poate fi un animal de apartament perfect. Bulldogul englez este în acelaşi timp spontan, curajos şi amuzant, are o fire blândă, este credincios şi supus în relaţia cu stăpânul şi se comportă grijuliu cu copiii.
 
 
                                                        Bulldog englez    Foto Pinterest
 
 
Shih Tzu
 
Această rasă de câine nu are nevoie decât de atenţie din partea stăpânului ca să fie fericită. Micuţul Shih Tzu nu are rezerve extraordinare de energie, deci nu va trebui să fie scos prea mult afară pe parcursul unei zile. Problema ar putea să apară din cauza părului pe care îl lasă prin casă, dar compensează prin drăgălăşenie.
 
                                              Shih Tzu    Foto Pinterest
 
 
Cavaler King Charles Spaniel
 
Această varietate a lui King Charles Spaniel se remarcă prin numele “Cavaler”, având un bot mai lung. Crescut ca animal de companie si pentru vânătoarea de animale mici, încă din secolul al XVI-lea, Cavalier King Charles Spaniel era preferatul regelui Carol al II-lea al Angliei, de unde şi denumirea câinelui. Este un câine de talie mică, graţios, cu blană destul de lungă, mătăsoasă, este activ, blând, inteligent şi prietenos inclusiv cu alte rase de câini. Este devotat şi potrivit pentru familiile cu copii. Necesită periere periodică, se mulţumeşte cu plimbări scurte şi poate fi dresat destul de uşor.
 
                               Cavaler King Charles Spaniel  Foto Pinterest
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: