Cele mai periculoase rase de pisici. Pe cine trebuie să aperi de pisica ta

Cele mai periculoase rase de pisici. Pe cine trebuie să aperi de pisica ta

Pisică agresivă. FOTO. pufilica.wordpress.com

Pisicile au fost considerate pe rând îngeri şi demoni. Au fost răsfăţate şi ridicate uneori la rangul de zeiţe, aşa cum s-a întâmplat în Egiptul antic, dar în Întunecatul Ev Mediu au fost maltrate şi arse adeseori pe ruguri, considerându-se că sunt în legătură cu forţele infernale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pisicile cunoscute de toată lumea sunt adorabile. Sunt considerate, alături de câini, printre cele mai populare animale de companie. Puţini sunt însă cei care ştiu că nu toate rasele de pisici sunt domesticite 100%. 

Iată câteva dintre cele mai periculoase rase de pisici:
 
1. Pisicile Bombay 
 
Pisicile Bombay sunt extrem de sensibile la zgomote puternice şi bruşte, cum ar fi muzica si bubuiturile. De menţionat este şi faptul că această rasă de pisici este mai agresivă cu copiii.
 
Începând din Evul Mediu, aceste feline elegante au devenit asociate cu vrăjitoarele. Femeile acuzate de vrăjitorie aveau grijă de pisicile fără stăpân, iar multe dintre ele erau negre. Ulterior, oamenii au început să creadă că felinele erau purtătoare ale farmecelor acestor vrăjitoare.
 
 
2.Scottish Fold
 
Scottish este o rasă care provine dintr-o anomalie genetică. Aceste pisici interacţionează foarte puţin cu oamenii. Sunt, de asemenea, foarte egoiste. Optează pentru propriile lor nevoi de zi cu zi. În schimb, ele tind să se împace bine cu alte animale de companie din gospodărie.
 
 
3. Siameză
 
Aceasta este una din cele mai agresive rase de pisici din lume. Ele pot să-şi manifeste supărarea şi să atace în cel mai neaşteptat moment. Siamezele nu tolerează manifestarea afecţiunii şi atenţia sporită asupra lor. Specialiştii spun că, dacă este îngrijită corespunzător, nu veţi avea probleme cu o astfel de pisică.
 
 
4. Cymric
 
Pisicile Cymric evită pe cât pot oamenii. Iar dacă verişoarele lor îndepărtate Scottish Fold sunt tolerante cu animalele de companie, cele din rasa Cymric sunt de-a dreptul alergice, în special la câini.
 
 
5.Bengaleză
 
Reprezentantele acestei rase de pisici se deosebesc printr-un caracter capricios şi un instinct pronunţat de vânătoare. Există cazuri înregistrate când aceste pisici îşi rănesc grav proprietarii. Nu le place să fie mângâiate şi vor folosi, cu siguranţă, ghearele de fiecare dată când vor fi deranjate de ceva. Aceste pisici încă afişează unele dintre caracteristicile sălbatice ale strămoşilor săi: comportament sălbatic. Cu toate acestea, pot fi dresate şi se pliază după stăpânii lor, devenind agresive doar cu persoanele necunoscute. 
 

Specialiştii spun că nu toate pisicile care aparţin acestor rase de pisici sunt agresive, contează foarte mult mediul în care au crescut, dar şi personalitatea fiecărei pisici în parte. Însă, nu este de neglijat nici faptul că aceste pisici au şi comportamente sălbatice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: