Cele mai nătângi sloganuri electorale. Politicianul care a promis că „fură mai puţin decât ei“ sau candidata care ne îndemna „să încercăm cu o femeie“

Cele mai nătângi sloganuri
electorale. Politicianul care a promis că „fură mai puţin decât
ei“ sau candidata care ne îndemna „să încercăm cu o femeie“

Cristian Petrescu a folosit mesajul dintr-un videoclip viral pentru a-şi convinge alegătorii să îl voteze. Nu a reuşit FOTO Click!

Campaniile electorale din România au furnizat sloganuri care de care mai amuzante, din partea unor candidaţi care au sperat că, în acest mod, vor ajunge mai uşor la alegători. Vă prezentăm câteva mesaje mai puţin obişnuite folosite de politicieni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unul cele mai ieşite din tipar afişe folosite vreodată de un politician în campaniile electorale îi aparţine unui candidat pentru funcţia de parlamentar, la Iaşi.

Gabriel Rădună a candidat pentru funcţia de deputat, în 2012, din partea Partidului Ecologist Român, neruşind însă să îi convigă pe alegători să îi ofere suficiente sufragii pentru a câştiga. În timpul campaniei electorale, Rădună a folosit un afiş electoral pe care trona mesajul „Fur mai puţin decât ei”.

Între timp, Gabriel Rădună a ajuns la puşcărie, el fiind încarcerat după ce, condamnat cu suspendare pentru o faptă de înşelăciune, a refuzat să se prezinte la Serviciul de Probaţiune iar suspendarea pedepsei sale a fost revocată.

O altă candidată cu un mesaj insolit a fost Codruţa Arvinte, fostă candidată din partea PRM la funcţia de preşedinte a Consiliului Judeţean Bacău. Arvinte a folosit, în 2008, mesajul electoral „încearcă şi cu o femeie” stârnind mai degrabă amuzamentul alegătorilor decât sprijunul acestora. Codruţa Arvinte a fost şi ea condamnată la 6 ani de puşcărie, fiind acuzată de delapidarea a peste 700.000 de lei de la un sindicat din învăţământ.

„Tu în mine suntem 1”, a fost unul dintre sloganurile pe care Alexandru Nazare, candidatul PNL la funcţia de primar al sectorului 1 din Bucureşti., în 2016. Mesajul a fost ironizat în campania electorală şi nu a reuşit să convingă decât 16% din electorat să îi acorde votul lui Nazare.

Tot la alegerile locale din 2016, însă pentru fotoliul de primar de la Primăria Sectorului 3, a candidat Cristian Petrescu, din partea PMP. Acesta s-a folosit de un videoclip devenit viral pe internet şi a încercat să convingă electoratul cu mesajul „Cheamă-l pe Cristi”. Nu a reuşit, în final, să adune nici 5% din sufragiile bucureştenilor din sectorul său.

Un mesaj mult convingător pare să fi avut, la aceleaşi alegeri din 2016, Gabriel Mutu, candidat din partea PSD-UNPR la funcţia de primar al Primăriei Sectorului 6. Politicianul a folosit sloganul „Vorbeşte cu Mutu” şi a reuşit să adune în jur de 36% din voturi, suficiente pentru a-şi surclasa adversarii şi pentru a devenit primar.

Un mesaj catalogat de specialişti ca fiind de tip populist a fost cel folosit de Elena Udrea, la alegerile prezidenţiale din 2014. Fostul ministru, anchetat acum în patru dosare penale, a folosit sintagma „bună pentru România!”, pe care a alăturat-o unor serii de fotografii ale sale despre care, de pildă, jurnalistul Cristian Tudor Popescu spunea, la momentul campaniei electorale, că îi aduce aminte de filmele porno.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: