Cel mai şmecher primar. Cum a folosit banii comunităţii pentur a-şi plăti avocatul în dosarele penale proprii

Cel mai şmecher primar. Cum a folosit banii comunităţii pentur
a-şi plăti avocatul în dosarele penale proprii

Constantin Apostol FOTO Ziarul de Iasi

Judecătorii ieşeni au condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare un fost primar pe care l-au găsit vinovat de delapidare. Constantin Apostol nu mai poate ocupa funcţia de primar timp de 10 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ieşeanul de 65 de ani a fost primar în Balş între 2004 – 2012, perioadă în care împotriva sa au fost formulate mai multe plângeri penale.

„Din cercetările efectuate a rezultat că în perioada anilor 2011 – 2012 inculpatul Apostol Constantin a încheiat mai multe contracte de asistenţă juridică şi reprezentare cu avocatul A. Alexandru, din cadrul Baroului Iaşi, în cauze penale sau civile aflate pe rolurile instanţelor şi parchetelor de pe raza judeţului Iaşi, servicii juridice ce au fost plătite din bugetul comunei Balş“, au precizat judecătorii.

Într-unul dintre procesele în care Constantin Apostol a fost apărat de un avocat plătit din fonduri publice, fostul primar a fost şi condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare. Condamnarea respectivă viza o serie de infracţiuni comise de fostul primar în perioada 2005-2006, când ar fi preluat abuziv o serie de terenuri şi ar fi refuzat să restituie altele unor cetăţeni care aveau acest drept. În privinţa documentelor de plată prin care avocatul şi-a primit banii din fonduri publice, poliţiştii au efectuat expertize grafoscopice, care au atestat că fuseseră semnate de Constantin Apostol.

Fostul primar nu a recunoscut faptele: „Inculpatul nu a recunoscut comiterea faptelor, declarând că a emis trei ordine de plată către avocatul A. Alexandru, două pentru prestaţiile din cele două cauze civile şi unul pentru dosarul penal nr. 1262/P/2012 de pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Paşcani, despre care a declarat că a emis ordinul de plată, întrucât cauza era în interesul Primăriei Balş“, se arată în motivarea instanţei.

Primarul a folosit 8.000 de lei din fonduri publice pentru a-şi plăti avocatul, sumă pe care acum trebuie să o restituie, potrivit sentinţei judecătorilor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: