Cel mai puternic turneu internaţional de tenis masculin din România, programat la Iaşi în perioada 23-31 mai 2020

Cel mai puternic turneu internaţional de tenis masculin din România, programat la Iaşi în perioada 23-31 mai 2020

Cel mai mare turneu internaţional de tenis masculin din România se va desfăşura în luna mai 2020 la Iaşi. Potrivit organizatorilor, turneul face parte din circuitul ATP.

Ştiri pe aceeaşi temă

În acest an, Iaşiul va găzdui cel mai puternic turneu internaţional de tenis masculin din România. Evenimentul este organizat de Federaţia Română de Tenis, în parteneriat cu compania Concord Center Service SRL şi cu Primăria Municipiului Iaşi, urmând a se desfăşura în perioada 23-31 mai 2020 la Baza Sportivă Ciric.

Prezentarea acestei competiţii a fost făcută la Iaşi de către Ion Ţiriac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis. „Am venit la Iaşi cu mare bucurie. Veţi avea un turneu internaţional, cu premii destul de substanţiale. Mai mult decât atât, perspectiva acestui centru regional, pe care eu îl numesc federal, vă garantez eu şi vă dau în scris că o să atragă, exact cum un stup atrage albinele, sute şi sute de copii care o să se lege de acest sport. Experienţa există. Chiar dacă infrastructura noastră sportivă s-a terminat, chiar dacă n-am pus nimic în loc încă, perspectiva acestui centru în această parte a ţării este bună. Mă bucur că mă aflu astăzi aici şi mi-aş dori ca domnul primar să mai rămână pe scaunul acesta, pentru că a oferit girul facerii acestui centru federal cu peste 20 de terenuri, plus un turneu internaţional.”, a spus Ion Ţiriac în cadrul unei conferinţe de presă organizate vineri, 28 februarie, la Palatul Roznovanu.

Directorul turneului de la Iaşi va fi Daniel Dobre, reputat antrenor român care a antrenat-o pe Simona Halep în perioada în care a câştigat turneul de la Wimbledon în iulie 2019.

„Am onoarea de a fi preşedintele acestui turneu, turneu care tot la dorinţa şi iniţiativa domnului Ion Ţiriac a fost preluat în calendarul ATP. Este vorba de un turneu cu cele mai mari premii de acest tip, turneu challenger de 170-180.000 de dolari. Sunt doar 10 turnee în lume de acest nivel. Pe lângă iniţiativa federaţiei, am găsit sprijin aici, în Iaşi. Totul a pornit de la dorinţa autorităţilor locale şi întreprinzătorilor locali de a pune Iaşiul pe harta tenisului, în primul rând pentru a arăta că şi în această zonă tenisul este bine-venit. Există sportivi din Iaşi care, din păcate, au trebuit să plece să se antreneze în altă parte. Dorinţa lor este ca într-un timp scurt nimeni să nu mai plece din Iaşi pentru a juca tenis, dimpotrivă, să aibă sprijin total. Acest turneu le dă posibilitatea să joace", a declarat directorul turneului internaţional de tenis de la Iaşi, Daniel Dobre.

Turneul va reuni 70 dintre cei mai buni 200 de jucători ai lumii şi cei mai buni tineri jucători români. Se vor acorda cinci wild-carduri pe tabloul principal, două în calificări şi trei pe tabloul de dublu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: