Cel mai mare producător de cărămizi din lume exploatează argilă pe bani puţini în Iaşi

Cel mai mare producător de cărămizi din lume exploatează argilă pe bani puţini în Iaşi

Acţiune a producătorului Wienerberger

Primarul din comuna ieşeană Ion Neculce este acuzat că a concesionat în mod ilegal un teren de 40 de hectare din localitate, în schimbul unei redevenţe modice societăţii Wienerberger.

Şefii din Primăria Ion Neculce au concesionat terenul de 40 de hectare fără licitaţie, selecţie de oferte, ci prin atribuire directă. Contractul a fost încheiat cu societatea Wienerberger, cunoscută drept lider mondial în producţia de blocuri ceramice. În schimbul unei redevenţe anuale de 500.000 de lei, firma ar trebui să amenajeze în localitatea ieşeană o exploataţie de argilă.

Milioane de lei spălate la fabrica de cărămidă

Şefii Prefecturii Iaşi că acest contract este ilegal, fiind atribuit fără licitaţie. Aceştia vor verifica modul în care Primăria a concesionat terenul, suspectându-l pe primar de favorizarea firmei. „Mă deranjează că redevenţa este mică, iar comuna este văduvită cu milioane bune. Primăria putea obţine de zece ori mai mulţi bani. Plus că trebuia să organizeze o licitaţie pentru concesionare. Voi căuta o modalitate pentru a intra în legalitate“, a spus prefectul Dragomir Tomaşeschi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: